Zaterdag 14 mei:

Tuinderij Eyckenstein viert 10-jarig bestaan

Op de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten begin 2006 gestart als biologisch tuinder. Destijds was het een verwaarloosde moestuin en nu ligt de Tuinderij er weer prachtig bij. Op 0,7 hectare telen ze een grote diversiteit aan groente. In 2016 vieren ze het 10 jarig bestaan van Tuinderij Eyckenstein!

Het motto van de tuinderij is Lekker, Mooi en Gastvrij. Bij Tuinderij Eyckenstein telen ze lekkere en mooie groenten. Groenten als raapsteeltjes, worteltjes, boontjes, rucola, venkel, pompoenen en courgettes, sjalotten, sla in vele soorten en natuurlijk aardappelen. Maar ook groenten als capucijners, pastinaak en warmoes. Als het maar mooi en lekker is. Daarnaast willen ze dat de tuinderij een plek is waar bezoekers, vrijwilligers en toevallige passanten zich welkom voelen. Als de poort open staat, krijgt u een gastvrij ontvangst.Seizoen 2016

Het seizoen 2016 start op zaterdag 14 mei. Dan vieren ze het 10-jarig bestaan van Tuinderij Eyckenstein. Op de kraam ligt de eerste oogst: raapstelen, rabarber, paksoi, sla, bosuitjes, knoflook. Op 14 mei verkopen ze ook biologisch plantgoed en natuurlijk is er koffie, thee en rabarbertaart. Om 12:00 uur houdt Otto van Boetzelaer van landgoed Eyckenstein een korte toespraak waarin hij terugblikt op 10 jaar (en langer) Tuinderij Eyckenstein. Daarna zal een toost uitgebracht worden op de Tuinderij.

Tutti Saxi zorgt tussen 12:00 en 14:00 uur voor muziek. Tutti Saxi is een swingend orkest met 20 muzikanten uit Utrecht. Velt (Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren) is aanwezig met een kraam met boeken over ecologisch tuinieren.
Op 14 mei hebben ze eerste oogst van het land: asperges, sla, raapstelen, spinazie, verse (bos)knoflook, bosuitjes, rabarber en dergelijke. Op de eerste open dag verkopen ze ook biologisch plantgoed: courgette, komkommer, pompoen, tomaten, sla en dergelijke.

Natuurlijk is er koffie en thee, zelfgemaakte rabarbertaart en rabarberjam. Yvonne en Sanne zorgen voor twee verschillende heerlijke voorjaarssoepen.Kassen

Op de moestuin is de afgelopen jaren veel gerestaureerd: de muur, de toegangspoort en de oranjerie. In 2015 is de parel op de kroon gerealiseerd; zowel de druivenkas als de orchideeënkas zijn gerestaureerd.

Door bijdragen van de Provincie Utrecht, Prins Bernard Cultuurfonds, KF Heinfonds, Rabobank Streekfonds, Gravin van Bylandt Stichting, De Pelgrimshoeve, Stichting Mens en zijn Natuur, biologische winkel De Korenmaat en vele kleine en grotere giften van klanten van Tuinderij Eyckenstein is de restauratie mogelijk gemaakt.

De kassen zijn op 14 mei te bezichtigen.

Agnes Kruiden

Op de oude moestuin is tevens Agnes Kruiden gevestigd en is ook geopend op 14 mei. Er is jong plantgoed, kruidenplanten, 1-jarige bloemen op pot, zwarte bessenstruiken, frambozen, enzovoorts. Agnes Kruiden verkoopt zaaigoed voor de kruidentuin en de eerste oogst van het seizoen aan verse kruiden en bloemen. Er is zelfgemaakt kruidig gebak, rabarbertaart, koffie en (kruiden)thee.

Imkerij de Gagel legt u alles uit over bijen en er is honing van de bijen uit de kruidentuin. Om 14:00 uur start de rondleiding door de kruidentuin 'voorjaarsbloemen en -kruiden en wat kun je ermee?'.

Adres en openingstijden

Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden
Dorpsweg 264 Achter, 3738 CN Maartensdijk
Openingstijden: 10:00–16:00 uur

Voor meer informatie: www.landgoedgroenten.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven