"Alles delen over lekker en verantwoord eten"

Aftellen tot launch platform Organic Kitchen

Tholen - Organic Kitchen wil dagelijks zoveel mogelijk mensen gaan inspireren en informeren om lekker en verantwoord te eten. Hiervoor is het van belang om een zo groot mogelijke groep mensen te bereiken. Gisterenavond (maandag 9 mei) vond op het kantoor van de Smaakspecialist een 'Co-creatie sessie' plaats in aanloop naar de launch van het platform op donderdag 16 juni 2016. Ze willen dit met allerlei partners en bloggers doen, omdat Organic Kitchen van en voor ons allemaal is. "Dit platform moet een samenspel worden van heel veel mensen", aldus Maarten de Leng van de Smaakspecialist.


Maarten heet de aanwezigen welkom.

Tot het gezelschap behoorden diverse bloggers, medewerkers van Bio Futura (duurzame verpakkingen), geïnteresseerden in voeding en gezondheid en medewerkers van de Smaakspecialist. Pieter Dirven, directeur van de in Bavel gevestigde producent van biologische producten in de supermarkt, vertelde allereerst dat het volgens hem nu tijd is geworden om zichtbaar te maken waar het bedrijf voor staat. "We gaan voor smaak met impact. We helpen supermarkten door biologische producten te ontwikkelen die consumenten willen en zoeken. We proberen dingen te realiseren waar behoefte aan is."


Pieter Dirven.

De Smaakspecialist kiest volgens hem meer en meer voor gezond en daar past een platform als Organic Kitchen ook goed bij. "We willen onze visie met meer mensen gaan delen. Daarbij zouden we het fantastisch vinden als we een platform kunnen creëren waar mensen alles kunnen delen over lekker en verantwoord eten." Maar er liggen meer plannen bij de Smaakspecialist: "Zo hebben we als doel om in 2017 enkel nog producten zonder geraffineerde suikers te produceren en willen in 2018 alleen nog duurzaam verpakte producten aanbieden."


Maarten aan het woord.

De aanwezigen fungeerden vervolgens allereerst als Smaakpanel. Ze mochten hun mening geven over drinkbouillon, ontbijtkoeken en spreads. Vervolgens deelde Maarten de Leng wat feitjes over Organic Kitchen en gaf hij aan tijdens de sessie gezamenlijk het programma voor de launch op 16 juni in elkaar te willen zetten. "Er zijn al 60 recepten gedeeld via de website van Organic Kitchen en er staan inmiddels 41 blogs in de Foodiepedia van Organic Kitchen. Er zijn al 12 bloggers die op regelmatige basis bloggen voor Organic Kitchen. We zijn hard op weg om dagelijks zoveel mogelijk mensen te stimuleren om gezond te gaan eten." Daarna volgde een brainstorm hoe meer bekendheid te geven aan Organic Kitchen, zowel online als offline.


Vooraf was aan de deelnemers van de 'Co-creatie sessie' met het thema 'een 'Organic American Party' gevraagd om iets lekkers mee te nemen (al dan niet zelf gemaakt).

BBQ voor Stichting Bio Kinderrevalidatie

Organic Kitchen wil een Organic BBQ mogelijk maken voor Stichting Bio Kinderrevalidatie. Bij 3000 likes op de Facebookpagina van Organic Kitchen kan dit met de hulp van diverse partners gerealiseerd gaan worden. Er zijn nog wat likes nodig vóór aanstaande vrijdag (13 mei) om de Organic BBQ mogelijk te maken voor de kinderen.


'Banana bread'.

Voor meer informatie:

Maarten de Leng
Organic Kitchen
076 5656709
maarten@desmaakspecialist.nl
www.organickitchen.bio
Facebook

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven