Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe markt: Lekker, Puur en Eerlijk in de Kweektuin

Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 10:00 en 14:00 uur organiseren Slow Food Haarlem, Haarlemmer Kweektuin en De Nieuwe Akker een nieuwe markt: Lekker, Puur & Eerlijk in de Kweektuin. Het is dé markt met biologische en regionale producten op een inspirerende plek in Haarlem: in de Haarlemmer Kweektuin op de Kleverlaan.

De eerste Lekker, Puur en Eerlijk in de Kweektuin is afgelopen zaterdag 7 mei gehouden op het marktplein bij de kas van De Nieuwe Akker, achter het nieuwe Kweekcafé en bij Nederlands Hout (Kleverlaan 9).



Eerlijke producten uit de regio

Welke boodschappen kan men er doen? Bijvoorbeeld: biologische boerenkaas van De Dinkelhoeve, bio-geitenkazen van Van Dorp, de wijnen van Slow Wines Europe, kraakverse groenten van De Nieuwe Akker, pure fruitsappen van Appel van Opa, honing van LekkerNijver, Esther Gijze van Beebox Haarlem, ambachtelijk brood van D&P bakkerij en de gefermenteerde lekkernijen van Fermentista.



Samen lekker duurzaam

De Nieuwe Akker, Slow Food Haarlem en de Haarlemmer Kweektuin zetten zich allen op een eigen manier in voor een duurzame omgeving. De Haarlemmer Kweektuin laat als centrum voor duurzaamheid graag zoveel mogelijk mensen zien dat duurzaam niet alleen makkelijk, maar ook leuk is. De markt past mooi bij die doelstelling en de Haarlemmer Kweektuin is dan ook blij met de samenwerking. De Nieuwe Akker is producent van biologische groenten (en andere gewassen, niet Skal-gecertificeerd) voor regionale inwoners en oogstaandeelhouders, en verheugt zich erop dat er zo extra aandacht ontstaat voor eerlijk eten.



Slow Food is een wereldwijde beweging die bestaat uit mensen die geloven in Good, Clean and Fair eten voor iedereen. Slow Food wisselt kennis en ervaringen uit van boeren, vissers, jagers en chefs om bij te dragen aan een eerlijk, duurzaam en toegankelijk voedselsysteem. De beweging telt ruim 100.000 leden in 150 landen, waarbij Slow Food Haarlem op dit moment zo'n 150 leden telt en alsmaar groeiende is. Deze nieuwe maandelijkse markt is een van de resultaten van het werk waar vrijwilligers van deze beweging zich voortdurend voor inzetten en mede dankzij De Nieuwe Akker en de Haarlemmer Kweektuin kon ontstaan.



Voor meer informatie over eventuele deelname aan deze biologische en regionale maandmarkt: haarlem.slowfood@gmail.com.
Publicatiedatum: