Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe bio-hal geopend bij Rungis in Parijs

Vandaag (maandag 9 mei) opent de Franse president François Hollande bij de groothandelsmarkt Rungis in Parijs de grootste biologische markt in Europa. Om 6:45 uur knipte de president het lint door waarmee hij 5600 vierkante meter tellende hal opende. In de hal worden allerlei versproducten verkocht, waaronder groenten en fruit, vlees, vis, zuivel en wijn.


[REPORTAGE] Inauguration de la Halle Bio de Rungis door elysee

De voorzitter van de Nationale Federatie voor Biologische Landbouw Stephanie Pageot vertelt dat de bio-markt in Frankrijk groeit. "Al jaren is de groei meer dan 10 procent per jaar. We zien een reële groei bij de consument."

Ook aan de productiezijde stijgt het aandeel biologisch. Vorig jaar kwam het areaal uit op 220.000 hectare, voor dit jaar wordt verdere groei verwacht. De groothandelsmarkt Rungis heeft een oppervlakte van 234 hectare, biedt plaats aan 1200 bedrijven met in totaal 12.000 medewerkers.
Publicatiedatum: