Deelt haar lekkerste recepten en beste tips met Ekoplaza klanten

"Tophockeyster Ellen Hoog: "Een gezondere leefstijl kost tijd"

Een gezonde leefstijl is geen kwestie van je leven in één keer omgooien maar stapje voor stapje dingen veranderen. Dit is wat tophockeyster Ellen Hoog mensen adviseert die gezonder willen leven. Samen met de biologische supermarkt Ekoplaza wil zij mensen laten zien dat voedzamer eten een kwestie is van andere kleine keuzes maken. Hoewel zij ziet dat veel jonge meiden al echte fit girls worden wil ze juist ook mensen bereiken die veel energie in hun carrière stoppen, veel zitten en stress hebben. Uit eigen ervaring weet zij hoe de combinatie van sport en biologisch eten je energieker en sterker maakt. Samen met Ekoplaza maakte zij een praktisch gratis boekje met smaakvolle biologische recepten en adviezen als onderdeel van de Gezonde Leefstijlweken.

Ellen Hoog is één van de vier experts waarmee Ekoplaza de Gezonde Leefstijlweken organiseert. Het doel is mensen te inspireren tot een gezondere leefstijl die bij hen past. Hoewel gezonder leven een trend is kampt nog zo'n 40% van de mensen met overgewicht en lopen we steeds meer gezondheidsrisico's door te weinig beweging.Kleine stapjes

De topsportster, nu volop in voorbereiding voor Rio, begon 4 jaar geleden met het doorvoeren van veranderingen in haar leefstijl. "Het was niet dat ik van de ene op de andere dag dacht: ik gooi mijn leven om en klaar is kees", vertelt Ellen. Zij begon met het vervangen van brood voor spelt brood en verving cruesli voor biologische muesli. Langzamerhand merkte zij veranderingen en werd zij fitter en energieker. "Wat al heel veel scheelde is dat ik die dip na het eten niet meer had en dat ik tijdens het sporten meer energie had."

Afgetraind

Hoewel een afgetrainder lichaam het meest zichtbare resultaat is van sporten en biologisch eten zijn het vooral andere voordelen die Ellen motiveerden. "Ik herstelde sneller van het sporten, voelde me sterker en ik werd minder blessuregevoelig. Als je dat soort voordelen voelt en ziet dan groeit je motivatie vanzelf, helemaal als er veel van je verwacht wordt."

Leuk leven

Ellen werd steeds creatiever in het bereiden van gezonde maaltijden met biologische ingrediënten. "Het is niet zo dat ik iedere dag uren in de keuken kan staan dus ik vond het een uitdaging om eenvoudig iets lekkers te maken dat toch gezond is. Daarom is het zo leuk dat ik mijn recepten nu kan delen en er andere mensen mee op ideeën kan brengen." Het receptenboekje is het bewijs: lekkere, voedzame en toch eenvoudige recepten zoals een curry madras, een courgettesoep met doperwten en wrap met bloemkool.

Het receptenboekje is van 11 tot en 24 mei gratis verkrijgbaar bij Ekoplaza bij een aankoopbedrag van 15 euro.

Voor meer informatie: www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.