Ecoland.tv in het teken van fair fashion

Vanaf donderdag 5 mei staat Ecoland.tv een maand lang in het teken van fair fashion. Op donderdag 5 mei en vrijdag 6 mei werd om 20:30 uur een nieuwe aflevering van de Ecotafel uitgezonden, opgenomen tijdens het Fashion Revolution Day evenement in Amsterdam. Reinier van den Berg sprak met gasten van Fashion Revolution Day Nederland, Moderne Hippies, Solidaridad en DutchSpirit over duurzaamheid in de mode industrie. "Als je niet wilt communiceren over hoe je jouw spullen maakt, dan blijft de vraag hangen: heb je iets te verbergen?"

Toen drie jaar geleden de Rana Plaza fabriek in Bangladesh instortte, werd de modewereld wakker geschud. De arbeidsomstandigheden in veel textielfabrieken bleken erbarmelijk. Is er sindsdien iets veranderd? Hoe veel vraag is er vanuit de mode industrie naar biologisch katoen? En hoe bouw je een duurzame textielindustrie op in een ontwikkelingsland? Dat en meer komt aan bod in de nieuwe Ecotafel.

Presentator Reinier van den Berg praat met Jos Cozijnsen - mede-organisator van Fashion Revolution Day Nederland, Zoë Wilde van het blog Moderne Hippies, Bram Verkerke en Ariane Biemond van Solidaridad en Erik Toenhake van DutchSpirit.

Overige programmering

Ook de rest van de programmering op Ecoland.tv staat een maand lang in het teken van fair fashion. Je ziet onder andere reportages, video's en documentaires over de textielindustrie en de consequenties van fast fashion. Daarnaast ook een blik op de toekomst van mode, inspirerende duurzame mode ondernemers, en tips waar je zelf op kunt letten.

Over Ecoland.tv

Ecoland.tv is een online televisie platform dat inspirerende innovaties en initiatieven op het gebied van duurzaamheid laat zien. Zo wordt duidelijk dat ecologie en economie hand in hand kunnen gaan. Iedere maand gaat Ecoland.tv dieper in op een duurzaam onderwerp. Eerder werden onder meer de thema's 'plastic' en 'circulaire economie' en 'drinkwater' behandeld.

Voor meer informatie: www.ecoland.tv

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.