Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stadsbakkerij Broodt vreest 'tweede Broodt'

Biologische Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven is bezorgd dat er verwarring kan ontstaan over de naam Broodt nu grondstoffenleverancier Bakels Senior met een product met de naam Broodt komt. Dit meldt Bakkerswereld. Dido van Klinken van de Stadsbakkerij is met Bakels in overleg om tot een oplossing te komen. Dido: "Wij werken honderd procent biologisch en zonder toevoegingen, Broodt is de handelsnaam van onze bakkerij." Hij vreest dat consumenten straks ten onrechte denken dat het brood van hen afkomstig is.

Bakels schijnt de zaak te willen schikken en heeft voorgesteld om hun product niet in de regio Eindhoven aan bakkers aan te bieden. Dido: " Ik wil die cirkel iets verder trekken, voorbij Helmond waar we ook veel klanten hebben." Eric Tijhof van Bakels Senior zegt dat ze juridisch niets doen met het merk wat niet zou mogen. Voor de lancering heeft Bakels de naamstelling door het Merkenbureau laten onderzoeken. Wel heeft hij begrip voor het standpunt van de Stadsbakkerij en wil mee zoeken naar een oplossing.

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Bakkerswereld

Publicatiedatum: