België: Landgenoten zamelt genoeg geld in voor aankoop Enterra

De Landgenoten koopt met de afronding van het project Enterra opnieuw grond aan voor biologische landbouw. De inzameling voor geld gebeurde onder meer met de hulp van Greenpeace.

Bio-boer Brecht Goussey van Enterra is blij: "Na mijn opleiding bij Landwijzer ging ik meteen aan de slag met biologische groenteteelt voor zo'n 320 CSA-leden in Heverlee. Maar het seizoenscontract op de grond liep ten einde en voor dit oogstseizoen had ik dus dringend zekerheid nodig. De grond die De Landgenoten nu gaat aankopen, kan ik tot aan het einde van mijn carrière bewerken. Dat we zovelen een deeltje van deze investering dragen is fantastisch!"

Voor de campagne kon Brecht rekenen op de hulp van zijn leden, de ambassadeurs van Landgenoten, van collega-boeren, … Maar liefst 150 aandeelhouders & schenkers deden bij De Landgenoten een bijdrage aan dit project. Greenpeace Belgium zorgde met een nationale crowdfundingactie voor het laatste duwtje in de rug. 813 mensen verzamelden samen een bedrag van 42.110 euro dat zal besteed worden aan de aankoop van de grond voor Enterra en voor de familie Jacquemart in Wallonië.

Abdij Heverlee

Voor Brecht kan het avontuur nu pas echt beginnen. Samen met drie collega's (Tom, Michel en Helen) zijn ze de Abdijboerderij in Heverlee aan het opstarten: een biologisch landbouwbedrijf met groenten, bloemen, granen, aardappelen, fruit, koeien, varkens en kippen, en op termijn ook zuivel. Zo willen ze het neerhof en de landerijen rondom de abdij nieuw leven inblazen. "We hopen dat de boerderij tegen 2018 op volle toeren draait om de Leuvenaar te voorzien in kraakvers, lekker en lokaal voedsel", legt Brecht uit.

Met deze aankoop brengt De Landgenoten de totale oppervlakte in haar bezit op iets meer dan 10 hectare. Dat bereikten ze met meer dan 800 boeren en burgers die samen investeren in grond voor duurzame landbouw.

Voor meer informatie: www.delandgenoten.be

Bron: BioForum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.