Veel bio-cider op ciderfestival

Geen appeltjes voor Oranje maar voor cider

"Na een periode van pionieren is ook Nederland zover: cider blijft doorgroeien. 'Cider is in, de biersoort Indian Pale Ale is uit', bevestigde een dagblad begin dit jaar en dat wordt herhaald door meer media", weet ciderspecialist Raúl Henriquez. Hij organiseerde het ciderfestival dat op zaterdag 30 aptil (van 12:00 tot 18:00 uur) gehouden werd in de Fenix Food Factory in Rotterdam.

"Er wordt door het publiek ook steeds meer gezocht naar natuurlijk gemaakte, biologische cider. Meer dan de helft van de deelnemers heeft een biologische cider mee, zoals Dunkertons (Black Fox), Maeloc uit Spanje en de Franse ciderboer Michel Maman uit Bretagne."Het Internationaal Cider Festival was het vervolg van eerdere, kleine editie, in 2014 in Rotterdam en daarvoor in Amsterdam. "In Duitsland en Engeland zijn ciderfestivals de laatste paar jaar steeds uitverkocht", aldus Henriquez die net terug is van de Apfelweinmesse in Frankfurt, de grootste ciderbeurs van Europa, begin deze maand. "Met cidermakers uit Spanje, Ierland, de Baskische landen en Frankrijk. Het ciderfestival trekt producenten uit deze landen, en dat was een paar jaar geleden nog lastig om te regelen. Nederland wordt nu echt als een cidermarkt gezien."

Deze datum was volgens Raúl perfect om de koninklijke traditie voort te zetten om iets met appeltjes te doen. "Niet van Oranje, maar met appels waar cider van is gemaakt."

Het festival was volgens hem behalve voor de ciderfan ook interessant voor de horeca. Want cider verovert in steeds meer restaurants en cafés de kaarten. Diverse toprestaurants weten inmiddels dat ze pas compleet zijn als er naast de laag-alcoholische dranken wijn en speciaalbier ook cider te bestellen is.

Voor meer informatie: www.ciderfestival.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven