In het kader van het 40-jarig bestaan van het Algemeen Korenmolenaars Gilde (AKG) wordt er landelijk een broodbakwedstrijd georganiseerd: 'Wie bakt het lekkerste volkorenbrood'. Maalderij De Gouden Engel in Koedijk doet ook mee.
Kom tijdens de Molendagen 14 en 15 mei naar de molen. De molen is deze dagen gratis te bezoeken. Tijdens deze dagen zijn er extra activiteiten (zie voor tijden de website www.maalderij-degoudenengel.nl).
Geïnteresseerden kunnen zich bij de molen inschrijven voor de broodbakwedstrijd. Zij krijgen een kilo volkorenmeel mee, een zakje of een blokje gist en een cadeautje van het AKG. Daarvan kan de deelnemer 2 broden bakken, 1 voor proef en 1 om in te leveren. Op zaterdag 4 juni is er een deskundige jury aanwezig. Die dag worden de broden ingeleverd en wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar mag deelnemen aan een landelijke wedstrijd en een broodbakworkshop.
Voor meer informatie:
Vincent Kraan
Maalderij De Gouden Engel
Kanaaldijk 236
1831 BE Koedijk
06 57782519
www.maalderij-degoudenengel.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuwe biologische haverdrank vindt gretig aftrek in de horeca
- "Het stikstofprobleem moet niet alleen een probleem van de boeren zijn, maar van ons allemaal"
- 13 augustus: Velddag over Nederlandse sojabonen
- KoRo breidt haar activiteiten in Europa uit
- Arla-melkprijs voor augustus 2022 stijgt met 1 eurocent per kilogram
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-13 België: biologisch roggemeel teruggeroepen
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen