Aflevering 'De duurzamen' - 20 mei op NPO 2

De hokjesman onderzoekt de wereld van de 'echte' duurzamen

De hokjesman onderzoekt de codes, de aannames en de omgangsvormen binnen de milieubeweging, die het woord duurzaamheid al hoog in het vaandel had voor het mode werd. Al bijna een halve eeuw is het voor de duurzamen 'vijf voor twaalf'. Hoe voelt dat? Wie zijn de voortrekkers van de beweging en wat bezielt ze? Wat zijn de taboes? Mogen ze het vliegtuig nemen? Mogen ze zich voortplanten? En hoe moeten de duurzamen verder nu hun gedachtegoed mainstream lijkt te worden?

Uitzending aflevering 7 – De duurzamen: vrijdag 20 mei om 21:10 uur op NPO 2.
 


Over De hokjesman

Na twee succesvolle series gaat De hokjesman (Michael Schaap) vanaf 1 april opnieuw op veldonderzoek binnen de leefwereld van aansprekende Nederlandse subculturen en bezoekt hij in acht afleveringen 'De Drenten', 'De geesteszieken', 'De professoren', 'De Hindostanen', 'De lesbiennes', 'De reizigers', 'De duurzamen' en 'De Rotterdammers'.
 
Hierbij kijkt hij nadrukkelijk naar geschreven en ongeschreven wetten, regels, codes en taboes. Als een klassieke volkenkundige, gestoken in driedelig pak met strik, wil De hokjesman niet alleen de geheimen van de betreffende gemeenschap bloot leggen. Ook wil hij lering trekken uit haar mogelijke kwaliteiten; hun omgangsvormen, handigheidjes en overlevingsstrategieën.
 
Regie: Michael Schaap en Jurjen Blick.

Voor meer informatie: www.vpro.nl/dehokjesman

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.