Open dag en BD-werkdag op 1 mei

De Eemstuin viert 21-jarig bestaan

De Eemstuin bestaat 21 jaar, dat vieren ze zondag 1 mei met een feestelijke open dag. Ervaar 21 jaar biologisch-dynamische landbouw met al je zintuigen. Een dagvullend programma van workshops, verhalen, lezingen, lekker eten en drinken en andere activiteiten.

Programma

10:30 uur - Opening door Luc Ambagts (medewerker BD-Vereniging)
11:00-11:15 uur - Voorbereiding oefening 'Ervaar de groei van sla'
11:15-16:00 uur - Rondgang over het bedrijf
11:15-16:00 uur - Doorlopend diverse lezingen en workshops en rondgang bedrijf (meer informatie volgt, zie website www.eemstuin.nl).
12:00-14:00 uur - Biologische veganistische walking lunch, verzorgt door diverse koks die met de groenten en kruiden van de Eemstuin werken.
16:00-16:30 uur - Afronding met de BD-Vereniging enssluiting open dag.

Workshops/lezingen

Bij de voorbereidende oefening kun je onder leiding van Joke Bloksma en Isabel Duinisveld de groei van sla ervaren.

Annemieke Grimbergen gaat in op voeding, hoe weet je wat je eet, wat doet het met je en kun je het verschil proeven tussen een radijs en een biologisch-dynamische radijs?

Ruud Hendriks vertelt je alles van de bodem en compost en Isabel Duinisveld leert je de techniek van compost maken én laat zien wat 21 jaar zelf compost maken oplevert in de bodem.

Bij Joke Bloksma kun je leren werken met aandacht en zelf aan de slag met sla zaaien.Op de markt verkopen ze producten die bij de Eemstuin geteeld zijn. Idse Billenkamp vertelt hoe ze op het idee zijn gekomen en wat dit eigenlijk voor het bedrijf betekent.

Bij Tjitske Postma mag je een stukje boom uitzoeken. Op de Eemstuin vind je een kruid of bloem dat bij je past. Samen wordt dit een prachtig persoonlijk kunstwerkje.

Boodschappen

Bezoekers kunnen deze dag ook boodschappen doen: Auke's biologische kaas en vleeswaren; Broodnodig met biologisch brood en gebak; lekkere wijnen van Sonny Onderwater; Appel-en perensap van Puur Noord; en de Eemstuin heeft een eigen marktkraam opgebouwd met verse groenten en kruiden. De Coffee-bike zal koffie en thee verzorgen. Kinderactiviteit: kruiden/groenten speurtocht en voor de kleinsten is er een zandheuvel om in te graven, honden zijn deze dag niet welkom.

Meer informatie

Een entree/consumptiekaart voor de hele dag kost 21 euro. Hiermee kunt u deelnemen aan alle workshops, lezingen en genieten van de walking lunch. Gelieve dit van tevoren over te maken op rekeningnummer NL20 ASNB 0708 7592 38 t.n.v. Billenkamp en/of Duinisveld onder vermelding van naam en aantal personen. Opgave en betalen is ook mogelijk op elke vrijdag aan onze kraam op de vismarkt in Groningen. Zonder entreekaart bent u uiteraard van harte welkom op de tuin en de markt.

Adres: Paaptilsterweg 7, 9982 XP Uithuizermeeden, Vervoer: Met de auto, 25 minuten rijden vanaf Groningen over de N46. Met de trein: Vanaf Groningen richting Roodeschool, uitstappen op station Uithuizermeeden, 20 minuten lopen, via een mooi fietstochtje of bel de pendelbus via 06 47711222 om opgehaald te worden.

Voor meer informatie: www.eemstuin.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.