Aardappelbedrijf AC Loogman is sinds begin 2016 gevestigd in Aalsmeer. In het nieuwe bedrijfspand is een exporthal ingericht. De Ondernemer heeft een portret geschreven over het familiebedrijf dat sinds 1953 gehuisvest was aan de Jan van Galenstraat op het Food Center Amsterdam. Oprichter Arie Loogman begon als groenteboer in Badhoevedorp. De derde generatie Loogman staat nu aan het roer: Christine en neef Ad. Het bedrijf verhandelt jaarlijks 50.000 ton consumptieaardappelen van verschillende rassen, waarvan 10 procent biologisch. AC Loogman was 25 jaar geleden een pionier op het gebied van biologische aardappelen. AC Loogman blijft ook op het Food Center gevestigd, als leverancier van frites en snacks aan de horeca.
Volgens Christine Loogman gaat het na een lastig jaar beter in de aardappelbranche. "Er is meer aandacht voor regionaal, biologisch en gezond voedsel. En er is meer interesse in bijzondere rassen."
Klik hier voor het complete artikel.
Voor meer informatie: www.acloogman.nl
Bron: De Ondernemer
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
- 2022-06-30 "Leg biologische producten bij elkaar voor 60% meer omzet"
- 2022-06-29 Biologische blauwe bessenteelt plust in Peru
- 2022-06-29 "Voedseleducatie zou al moeten beginnen op het moment dat kinderen geboren worden"
- 2022-06-28 "Zimbabwe kan export biologische gewassen benutten"
- 2022-06-27 Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- 2022-06-24 Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- 2022-06-24 Portfolio DSV TerraLife biologische groenbemestermengsels vernieuwd
- 2022-06-24 "Politieke druk overschaduwt wetenschappelijke basis nieuwe wetgeving koudebehandeling Zuid-Afrikaanse sinaasappelen"
- 2022-06-23 "Op deze korte termijn uitgesloten worden van de Europese biologische markt, doet pijn en brengt voortbestaan van onze telers in gevaar"
- 2022-06-21 Nautilus Organic en FruitMasters lanceren biologisch afzet- en kennisplatform BioMasters
- 2022-06-21 Pcfruit maakt specifieke gewasbeschermingslijsten voor erkende bio middelen
- 2022-06-20 "Goede vraag naar limes, maar volop uitdagingen om ze in Europa te krijgen"
- 2022-06-20 Veel belangstelling voor demonstratie cameraschoffel-systemen
- 2022-06-17 Overijssels versnellingsprogramma stimuleert teelt en afzet eiwitrijke gewassen
- 2022-06-17 Peruaanse export bio-bananen -20% in eerste kwartaal
- 2022-06-16 Eiwitboeren bundelen krachten voor betere positie in de keten
- 2022-06-16 "Door onderzoek en praktijkervaring wordt het steeds duidelijker hoe we strokenteeltsystemen optimaal kunnen inrichten"
- 2022-06-15 Zespri presenteert displayunits, verpakkingen en duurzaamheidsinitiatief tijdens Organic Produce Summit 2022
- 2022-06-15 Goed begin van de spinazieoogst ondanks wisselende weersomstandigheden