Qucina's Buurtsuper gaat samenwerken met HAS Hogeschool

Onlangs werd het officieel bezegeld: Qucina's Buurtsuper is officieel benoemd tot partnerbedrijf van HAS Hogeschool in Venlo. De biologische winkel zal fungeren als partner op het gebied vernieuwende winkel- en cateringconcepten.

Qucina's Buurtsuper is erg gelukkig met deze samenwerking. Eigenaar Tom Sprengers: "De HAS is een geweldige aanvulling op het opleidingsaanbod in onze regio. De inhoud van de opleiding FreshFood Innovation sluit bijzonder goed aan op onze business. De studenten staan met twee voeten in de klei, dus weten wat er in de wereld gebeurt. De samenwerking houdt in dat er studenten naar ons komen. Om stage te lopen of onderzoek te doen. Maar ook gaan wij gastlessen geven op de HAS. We kijken uit naar de input van studenten en verwachten verfrissende nieuwe inzichten."


Tom Sprengers (Qucina's Buurtsuper) en Frans van Leijden (HAS Hogeschool) tekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Nieuwe inzichten

"Binnen de Buurtsuper vinden we onderscheidend vermogen en klantgerichtheid heel belangrijk. Met onze producten willen wij een verschil maken voor mensen die bewust consumeren en boodschappen doen. Juist dit willen we verder ontwikkelen. Hoe sluiten we nog beter aan bij de behoefte van de bewuste consument in deze regio? De studenten van de HAS lopen stage bij diverse leveranciers van ons. Dat creëert een mooie synergie waar nieuwe inzichten en samenwerking uit kunnen ontstaan."

Producten met aandacht

Qucina’s Buurtsuper is een levensmiddelenwinkel in Venlo met een focus op biologisch, lokaal en lekker. De winkel heeft een ruim assortiment voor de dagelijkse boodschappen. Producten van goede kwaliteit, waar aandacht aan is besteed. Vanuit de open keuken worden verse (afhaal)maaltijden, salades en catering gekookt. De winkel opende eind november 2015 haar deuren. De Buurtsuper bedient ook mensen die vegetarisch, veganistisch, gluten-, suiker- of lactosevrij et cetera eten.Partnerbedrijven van HAS Hogeschool

De HAS Hogeschool in Venlo heeft ruim zestig partnerbedrijven. Deze bedrijven, die allemaal afkomstig zijn uit de agrofoodsector, bieden studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Op deze manier wil de HAS Hogeschool haar onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften die leven in de praktijk.

Voor meer informatie: www.qucina.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven