Canada: Bio-diepvriesfruit mogelijk oorzaak hepatitisuitbraak

Volgens de Canadese overheid bestaat er een verband tussen de huidige hepatitis A uitbraak en biologisch diepvriesfruit dat verkocht werd in Costco supermarkten. Producent Nature's Touch is vanwege de uitbraak een terugroepactie gestart voor zijn 'Organic Berry Cherry Blend'. Het betreffende product heeft een houdbaarheidsdatum van 15 maart 2018. Het is niet bekend of de diepvriesfruitmelange ook in de Verenigde Staten verkocht is.

Teruggeroepen artikelen dienen weggegooid te worden of kunnen teruggebracht worden naar de winkel. Volgens het Canadese Agentschap van Voedselinspectie, CFIA, is niet aan het product te zien of het besmet is met hepatitis A.Het teruggeroepen product is geleverd aan Costco-winkels in Ontario, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Newfoundland en Labrador. Met ingang van vrijdag 15 april meldde de Public Health Agency in Canada dat bij 12 mensen bevestigd is dat ze besmet zijn met Hepatitis A. Drie mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen. Er zijn negen gevallen in Ontario, twee gevallen in Quebec en één in Newfoundland en Labrador.

"Individuelen werden ziek in januari en maart van dit jaar. Sommige mensen die ziek zijn geworden hebben aangegeven het teruggeroepen product gegeten te hebben", zo meldt de Public Health Agency.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven