Regiocoördinator Rechtstreex Rotterdam ontvangt Cultuurprijs

Op maandag 18 april ontving Rachelle Eerhart, regiocoördinator Rechtstreex Rotterdam, de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds, in het museum 'Beelden aan Zee' in Scheveningen. Zij ontving de prijs vanwege haar inzet voor een duurzame samenleving in de provincie Zuid-Holland.
 
De Cultuurprijs Zuid-Holland is een nieuwe provinciale onderscheiding voor mensen die op een positieve manier bijdragen aan het woonklimaat in de provincie. Dit jaar koos de jury voor het werkveld Natuur. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden en een trofee. De prijs werd uitgereikt door Commissaris van de koning Jaap Smit.
 


Rachelle Eerhart (Dordrecht, 1981) werkt op dit moment als regiocoördinator voor Rechtstreex Rotterdam, een organisatie die zich inzet voor een beter voedselsysteem door rechtstreeks producten van boeren in te kopen. Rachelle: "Bij Rechtstreex zetten we ons in voor een korte en transparante voedselketen. Door middel van eten verbinden we mensen met de plek waar ze wonen. We stimuleren de lokale economie, zoeken naar duurzame oplossingen voor voedselproductie en transport en zorgen voor meer sociale cohesie in de wijk."
 
Eerder was Rachelle bestuursvoorzitter en coördinator van Stichting Eetbaar Park in Den Haagen en droeg zij als projectleider bij IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid bij aan het versterken van de relatie tussen mens en natuur. In november 2015 liep ze de Climate Miles naar Parijs om aandacht te vragen voor de agenda van de klimaattop in Parijs.

Voor meer informatie: www.rechtstreex.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.