Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers terughoudend met betrekking tot bio-teelt

Stijgende vraag naar tamarillo's uit Peru

De vraag naar biologische avocado's en tamarillo's neemt de laatste jaren geleidelijk toe. Toch zijn er maar weinig Peruviaanse bedrijven in staat geweest om voor 100% om te schakelen naar biologische teelt.Het bedrijf Añawi Exports is dankzij een gespecialiseerd en ervaren team erin geslaagd om een aantal relaties met lokale telers aan te knopen. Hierdoor heeft het bedrijf een aantal plantages om kunnen schakelen naar de biologische teelt. Hierop worden traditionele exotische gewassen en avocado's geteeld.



"Het is ons doel om de wereld te voorzien van exotisch fruit dat in Peru op een duurzame manier wordt geteeld. Om dit te bereiken, telen we op duurzame wijze uitsluitend biologische producten. We maken daarbij gebruik van ons land, het Peruviaanse klimaat en de lokale teeltgemeenschappen. Ook maken we alleen gebruik van golfkartonnen dozen waar ons fruit perfect in past. Op deze manier wordt er geen materiaal of ruimte verspild", aldus Alonso Salcedo van Añawi Exports. 



Añawi Export heeft een constante productie van fruit als avocado's, granadilla's, passievrucht en tamarillo's. Momenteel worden er echter voornamelijk biologische avocado's geëxporteerd. Producten als tamarillo's en granadilla's worden ook geëxporteerd, maar niet op zo'n grote schaal. 

"Omdat het zo'n populair product is, worden biologische avocado's in containers naar Spanje geëxporteerd. Daar hebben we ook de de vraag zien toenemen. We hebben bijna het hele jaar door een aanbod beschikbaar, maar we zitten nog in een ontwikkelingsproces en zoeken naar meer klanten. Onze export heeft dus nog veel potentieel. Tamarillo's, die direct geschikt zijn voor consumptie, beginnen steeds meer interesse te wekken. We hebben er vertrouwen in dat onze export in de komende seizoenen toe zal nemen", besluit Alonso.

Voor meer informatie:

Alonso Salcedo
Añawi Export
T: +51 991 636340
E: a.salcedo@anawiexport.com
www.anawiexport.com
Publicatiedatum: