"Opslagcapaciteit bijna verdubbeld, Azië groeimarkt"

Nieuwbouw Ariza voltooid

Tholen - De nieuwbouw van Ariza in Helmond is afgerond. Eind 2014 was Ariza gestart met een grootschalige uitbreiding van de productielocatie. "We hadden meer opslagcapaciteit nodig, die is met de ingebruikname van het nieuwe pand bijna verdubbeld. We hebben nu de beschikking over 7 extra opslagtanks van 150 ton", vertelt Fransje de Kimpe. Ook de vriesopslag is uitgebreid en Ariza heeft nu twee eigen weegbruggen. "Dat is ideaal. Voorheen moesten vrachtwagenchauffeurs hiervoor uitwijken naar andere bedrijven op dit handelsterrein, nu kan dat gewoon hier."


Het pand van Ariza, met rechts de aanbouw.

Ariza verwerkt biologische groente en fruit tot een breed assortiment producten, van concentraten tot sappen en van smaakstoffen tot purees. "Onze producten zijn volledig natuurlijk, bevatten geen toevoegingen." Het bio-aandeel schat Fransje op zo'n 85 tot 90 procent.


Een aantal van de extra opslagtanks.

De uitbreiding werd volgens haar vooral noodzakelijk vanwege de groeiende vraag. "We hebben er verschillende grote klanten bijgekregen, onder meer uit de VS. We zien ook Azië nog als een groeimarkt. De vraag naar onze producten neemt nog altijd toe, bijvoorbeeld voor in babyvoeding. Ook vervangen veel producenten geraffineerde suikers voor fruitconcentraten." Er liggen ook nog de nodige plannen voor productontwikkeling: "We richting ons naast babyvoeding ook steeds meer op concepten voor volwassenen."


Het nieuwe laboratorium.

Er was ook een tekort aan kantoorruimte. "Dit hebben we nu helemaal op orde en er zijn is een groot nieuw laboratorium in het pand te vinden. Ook hebben we een proeflokaal in kunnen richten, dit waren we al een tijdje van plan. Dit geeft ons de mogelijkheid om samen met klanten producten te testen en optimaliseren."


Het proeflokaal.

Fransje vertelt dat Ariza een totaalpakket biedt. "We kunnen van alles ontwikkelen. Er is momenteel bijvoorbeeld veel vraag naar blends met groente. De vraag naar kruiden- en thee-extracten groeit ook." Ze geeft aan dat Ariza ook investeert in research&development: "Onze klanten kennen ons als grondstofleverancier maar we willen ze laten zien dat we verder mee kunnen denken in het traject van productontwikkeling."Ze geeft aan dat er ook diverse verbeteringen doorgevoerd zijn. "Zo zijn de tanks nu voorzien van kraantjes waarmee we microsamples kunnen maken." In het nieuwe pand is tevens een warmteterugwininstallatie geplaatst. "Dit vonden we heel belangrijk. We willen immers mee blijven gaan met de tijd. Dankzij deze uitbreiding zijn we helemaal klaar voor de toekomst."
 

In de nieuwsbouw is ook extra kantoorruimte ingericht.Voor meer informatie:

Fransje de Kimpe
Ariza
Korendijk 13
5704 RD Helmond
0492 528364
fk@ariza.nl
www.ariza.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.