"Let's Bake The World a Better Place"

Hutten bakt De Guijt-producten in eigen bio-bakkerij

Tholen - In het najaar van 2015 opende cateraar Hutten zijn eigen biologische bakkerij. In deze bakkerij bakken ze producten voor het huislabel De Guijt. Nu het cateringbedrijf in Veghel de beschikking heeft over de bio-bakkerij, is de cirkel rond, zo geeft Eric Habraken aan, manager Hutten Food Service en verantwoordelijk voor De Guijt. "Hutten is in 1929 namelijk begonnen als bakkerij. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Onder leiding van Bob Hutten verzorgen we de catering op zo'n 160 verschillende locaties in Nederland. We kunnen nu dus ook onze zelfgebakken koekjes, muffins en brownies aan deze opdrachtgevers leveren."
 

Links de verwijzing naar de ambachtelijke bakkerij op de muur waarop de historie van Hutten afgebeeld staat.

Eric vertelt dat Hutten bekend staat om de vele versproducten. "160 Locaties in Nederland worden dagelijks vóór 11:00 uur geleverd met onze eigen De Guijt producten. Tot onze klanten behoren onder meer de bedrijfsrestaurants van Microsoft, Ziggo, Aliander en Nike. Bedrijven die gaan voor duurzaamheid en gezondheid kiezen voor ons." Eric heeft het huislabel De Guijt ontwikkeld binnen Hutten. "De eerste jaren zijn we volop bezig geweest om een basisassortiment neer te zetten. We ontwikkelen zelf producten met ingrediënten van onze vaste leveranciers. Inmiddels bestaat het assortiment van De Guijt uit zo'n 1200 tot 1500 producten."
 

Eric Habraken.

Er is zelfs een speciale certificering voor De Guijt ontwikkeld, 'De Duurzaamheidscertificering'. "Producten van De Guijt zijn duurzaam, gezond en ambachtelijk. En het belangrijkst is dat we alle boeren kennen. We hebben de gehele keten zelf in de hand."
 

Spelt-kaneelkoeken inpakken.

Bakkerij

In oktober 2015 is de biologische bakkerij van De Guijt geopend. "Hiervoor zochten we ook een sociaal-maatschappelijke invulling. Daarom hebben we Bakkerij Kentalis Compas overgenomen. In onze bakkerij zijn cliënten werkzaam die slechthorend zijn of een spraakgebrek hebben. Het is prachtig om te zien hoe we met hen samen elke dag bezig zijn om handgemaakte, heerlijke producten te maken." Eric geeft aan dat er veel interesse is in de producten van de bio-bakkerij. "Er is veel aandacht voor het verhaal. Dit is voor ons een bevestiging dat we op het goede pad zitten. De biologische werkwijze past ook perfect in onze filosofie."
 

Deze zakjes hoeft de medewerkster alleen nog dicht te maken.

Nieuwe producten

Het assortiment van bio-bakkerij De Guijt bestaat inmiddels uit 15 soorten koekjes, 6 verschillende muffins, 2 brownies, worstenbroodje en saucijzenbroodje. "We introduceren regelmatig nieuwe producten. Zo komen er binnenkort weer eierkoeken, nieuwe koekjes en een ambachtelijke appeltaart aan. De bakkerij draait wat dat betreft mooi mee met de conceptontwikkeling binnen Hutten. De huidige koekjeslijn is te vinden in alle Ekoplaza's en te bestellen bij Udea."
 

Marco Janssen – Manager/Hoofd Bakker van de Bakkerij.

Suikerbeleid

Hutten hanteert daarnaast een suikerbeleid. "Onze muffins en brownies bevatten inmiddels dan ook een stuk minder suiker dan reguliere producten. Huidige en nieuwe producten uit de bakkerij lenen zich bij uitstek voor ons doel om reductie van het suikergebruik tegen te gaan."


Dit worden koekrepen.

Voor meer informatie:
 
Eric Habraken
De Guijt (Hutten)
Mountbattenweg 2
5466 AX Veghel
0413 366633
eric.habraken@hutten.eu
e.habraken@de-guijt.nl
www.de-guijt.nl
www.hutten.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.