Martijn Katan, auteur 'Voedingsmythes':

"Er is geen bewijs dat biologische voeding beter is voor je lijf"

Emeritus hoogleraar voedingsleer Martijn Katan probeert in zijn nieuwe boek 'Voedingsmythes' zeventig mythes over voedsel te ontkrachten. De redactie van RTL Nieuws heeft hem verschillende theorieën voorgelegd, waaronder dat biologische melk gezonder zou zijn dan gewone melk en kaas. Hier reageert hij als volgt op:

"Dit is pijnlijk, want ik ben erg voor biologische landbouw. Het is beter voor het milieu. Maar of het gezonder is? Helaas niet, melk is melk. Het maakt daarvoor weinig uit wat die koe heeft gegeten. Dat geldt ook voor groente en fruit. Het maakt niet uit hoe je ze verbouwt. Er zitten dezelfde vitamines in."

"Je kunt je wel beter voelen omdat je voedsel op een betere manier verbouwd is, maar er is geen bewijs dat het voor je lijf beter is. Op één punt is het zelfs slechter: bij biologisch brood. Biologische bakkers stoppen zeezout in hun brood en daar zit geen jodium in. En die jodium hebben we juist nodig. In zeezout zit niks waar we iets aan hebben. Die bakkers vinden toevoeging van jodium onnatuurlijk. Maar dat is alles wat we toevoegen om lang en gezond te leven. Dat we lang en gezond leven is juist onnatuurlijk, in de natuur sterf je jong."

Bron: RTL NieuwsPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.