Zoektocht naar ecologische wol tijdens 'Nederlandse breidagen'

Op 22 en 23 april 2016 vinden de 'Nederlandse breidagen' plaats in de Broodfabriek in Rijswijk (ZH). Een evenement dat geheel in het teken staat van trends rondom breien en haken. Voor zowel de beginnende creatieveling als voor gevorderden en experts is er genoeg te doen. Het delen van kennis, het overbrengen en leren van nieuwe technieken om breiers en hakers verder te helpen, is een belangrijk onderdeel van de breidagen.

Het produceren en vooral verkopen van ecologische wol en textiel is in opkomst. De consument en winkelier vinden het steeds belangrijker dat de wol van een diervriendelijke en ecologische boer afkomstig is. Op een ecologische manier spinnen en verven komt steeds meer voor. Maar is de wol ook echt ecologisch of biologisch wanneer er een label 'ecologisch' aan hangt? Of is het een populaire term die fabrikanten gebruiken om hun garen te classificeren? Marja de Haan is eigenaar van wolwinkel Trollenwol in Driebergen. Zij verkoopt uitsluitend biologische en ecologische brei- en haakgarens. Om het belang hiervan uit te dragen is ze een persoonlijke zoektocht naar ecologische producten begonnen. Tijdens de breidagen kunt u het Trollenwol infocentrum bezoeken. Daar zijn ook Ronnie Eunson en Sue White van Uradale Farms in Scalloway (Shetland) aanwezig. Zij produceren het garen 'Aalmerk' op volledig ecologische wijze.Ronnie en Marja hosten tevens het dagelijkse seminar gedeelte (lezingen). Hierin vertelt Marja over haar zoektocht en missie, er is beeldmateriaal, er is 'voel' materiaal en er kan gediscussieerd worden. Iedereen die geïnteresseerd is, wordt uitgenodigd om mee te luisteren maar vooral ook om mee te praten en te discussiëren. Is het mogelijk om volledig ecologisch te produceren en zo ja, hoe dan?

Natuurlijk kan er ook uitgebreid gewinkeld worden op het marktgedeelte waar meer dan 60 breiwinkels hun pop-up stores inrichten. Niet alleen wol en katoen, ook veel ecologische en biologische garens zijn daar te vinden, om in het ecologische thema te blijven. In alle prijsklassen is wol te vinden, van goedkopere merken tot hele dure strengen garen. Daarnaast is er vilt, spinnewielen, boeken, patronen, accessoires, de nieuwigheden op het gebied van brei- en haaknaalden, knoopjes en bedels. Alles wat een breier of haker wenst, is hier te vinden.

Bekijk het volledige programma op www.breidag.nl.

Nederlandse breidagen

22 en 23 april 2016 in de Broodfabriek, Volmerlaan 12 te Rijswijk (ZH).
Openingstijden: van 10:00 tot 17:00 uur.
Entree: 9 euro per dag of 17 euro voor beide dagen.
Breidag is tevens te volgen op Twitter, Facebook, Ravelry en Instagram.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven