
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Bas Groeneveld, Aaldering Bio-ui:
"Rassenproef bio-uien onder mooie omstandigheden gezaaid"
Wilco van Hateren, een medewerker van Rogér Custers, zaait de biologische uien.
Volgens Bas hebben zowel (toekomstige) biologische telers als afnemers veel belangstelling voor ras eigenschappen in relatie tot (goede) sorteerbaarheid, verwerking en het verdere vermarkten. "Om telers goed te kunnen informeren over de verschillende rassen zijn we in samenwerking met teler Rogér Custers en zaadbedrijven De Groot en Slot en Hazera een proef gestart waarin we kijken naar zowel gele als rode biologische uien."
In de proef worden vaak gebruikte en (op dit moment) minder vaak gebruikte biologische uienrassen gevolgd om meer inzicht te krijgen in de groei op het veld, de opbrengst bij de oogst, en niet in de laatste plaats de ras eigenschappen na de bewaring en verwerking. “We zijn ten allen tijde op zoek naar mogelijkheden om de positie van de primaire producent te verbeteren. Een kwalitatief en goed verhandelbaar product is daarbij van groot belang. Hieraan willen we als dienstverlenend bedrijf graag bijdragen Met behulp van de proeven verwachten we onder anderen in beeld te krijgen hoe de verschillende rassen zich verhouden als het gaat om bijvoorbeeld interne groei, kaal gevoeligheid en het percentage gezonde uien."
Voor meer informatie:
Bas Groeneveld
Aaldering Bio-ui
Wentelploeg 2
8256 SN Biddinghuizen
bas.groeneveld@bio-ui.nl
www.bio-ui.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation