Creëren van slimme laadoplossingen voor e-rijders

Mobiliteitsoplossingen gepresenteerd aan Nederlands koninklijk paar

BMW en Allego, de Nederlandse aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, gaven woensdag 13 april een presentatie aan het Nederlands koninklijk paar en minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over slimme mobiliteitsoplossingen. De presentatie was onderdeel van de Nederlandse handelsmissie, om de relatie tussen Nederland en Beieren te versterken. De bedrijven werken samen om e-rijders te voorzien van slimme laadoplossingen en diensten.

Tijdens de handelsmissie bezochten het koninklijk paar en de minister diverse Beierse bedrijven in de hightech industrie, medische technologie en e-health, smart industrie, agrifood, logistiek en stedelijke mobiliteit. Tijdens het bezoek gaven BMW en Allego een presentatie over e-mobility, wat een goed voorbeeld is van een samenwerking tussen Duitsland en Nederland op het gebied van schone stedelijke mobiliteit.Om het gebruik van elektrische auto's te verhogen, is een betrouwbaar open laadnetwerk noodzakelijk. BMW koos Allego om hen te ondersteunen om de BMW-rijder te voorzien van slimme en betrouwbare laadoplossingen en -diensten. Allego ontwikkelt de laadinfrastructuur voor BMW's e-mobility dienst ChargeNow. Met ChargeNow krijgen e-rijders toegang tot een uitgebreid laadnetwerk, cashless laden en inzicht via een app over hun auto en de locatie van de laadpunten.

BMW en Allego gaven woensdag 13 april een demonstratie over hoe e-rijders de ChargeNow app kunnen gebruiken voor het laden van en het toezicht houden op de BMW e-auto. Als aanbieder van laadoplossingen is Allego verantwoordelijk voor het onderhoud, de service, de facturering en de controle van de BMW laadpunten en de 24/7 helpdesk. De data en inzichten van de laadpunten worden door het IT-platform van Allego geleverd aan BMW. Dit IT-platform maakt het ook mogelijk voor BMW-dealers om andere elektrische auto's dan BMW-auto's toegang te geven tot de laadpunten, bijvoorbeeld na sluitingstijd.

"We zijn trots op onze samenwerking met BMW en we waarderen hun leiderschap in het mogelijk en toegankelijk maken van e-rijden", zegt Anja van Niersen, CEO van Allego. "De markt voor e-rijden groeit en steeds meer partijen erkennen de noodzaak van een open oplaadnetwerk om duurzaam rijden meer algemeen aanvaardbaar te maken. Voor de e-rijder is het essentieel dat ze overal en wanneer ze maar willen hun auto kunnen laden. Clean e-mobility is nodig om zero emission, op plekken waar mensen wonen, aan te jagen. Door samen te werken kunnen we duurzaam rijden toegankelijker maken."

Over Allego

Allego realiseert, beheert en ontwikkelt laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer, inclusief bijbehorende services. Allego biedt oplossingen aan die betrouwbaar, betaalbaar, voor iedereen toegankelijk en slim zijn. Door laadlocaties binnen Europa te creëren, wil Allego dat iedereen altijd en overal zijn elektrische auto kan laden. Eenvoudig en betaalbaar. De wensen van e-rijders en andere eindgebruikers vormen de basis van haar oplossingen.

Kijk voor meer informatie op: www.allego.eu of volg Allego op Twitter voor regelmatige updates: @AllegoCharging.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven