Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kookworkshop met soepkipgerechten bij de Biohof: 21 mei

De uitgelegde kip wordt in Nederland ten onrechte alleen maar voor de soep gebruikt. Dat er veel meer mogelijk is met deze relatief goedkope biologische kip wil biologische boerderij de Biohof in Terschuur laten zien tijdens een kookworkshop. Hierin zullen de deelnemers verschillende gerechten maken met de 'soepkip'. Voorafgaand aan de kookworkshop is er een rondleiding op de Biohof aan de Nieuwe Hofweg 3 in Terschuur.



"De lekkerste kippenbouillon maakt u toch echt van een uitgelegde kip, de structuur van het vlees is stevig en smaakvol. De soepkip heeft een goed en vrij leven gehad op biologische boerderij de Biohof. Naast veel ruimte in de stal hebben de kippen de beschikking over een ruime uitloop met verschillende soorten beplanting die dienst doen als beschutting. De kippen hebben hun leven lang biologisch voer gehad, een deel van het voer (tarwe en gerst) wordt op de Biohof zelf verbouwd. De kippen worden in Nederland geslacht, waarna een gedeelte terug gaat naar de boerderij voor de verkoop aan horeca, winkels en huisverkoop. Omdat legkippen maar één keer per jaar geslacht worden, is het alleen mogelijk om ze diepgevroren te leveren. De hele kippen hebben een gewicht van 1200 gram en zijn panklaar. De soepkippen worden inmiddels in verschillende restaurants gebruikt", vertelt Marja de Vries. De soepkip is sinds kort ook verkrijgbaar bij Eco Fields.

Programma zaterdag 21 mei

16:00 uur - Ontvangst met koffie en zelfgebakken lekkers
16:15 uur - Rondleiding op de Biohof
16:45 uur - Vertrek richting kookstudio de Riet in Leusden
17:00 uur - Ontvangst door kok Jan van Rossum
17:15 uur - Uitleg menu en verdeling taken
18:15 uur - Aan tafel

Kosten: 59,50 euro per persoon inclusief 2 biologische drankjes wijn/bier/sap.

Opgeven bij info@biohof.nl of 0342 462197.

Meehelpen op de boerderij

De eerste week van mei 2016 kunt u bij de Biohof en bij verschillende andere boeren van www.valleiboertbewust.nl meehelpen in de stal, u moet zich wel opgeven en het betreft kleine groepen volwassenen.

Voor meer informatie: www.biohof.nl
Publicatiedatum: