"De lekkerste kippenbouillon maakt u toch echt van een uitgelegde kip, de structuur van het vlees is stevig en smaakvol. De soepkip heeft een goed en vrij leven gehad op biologische boerderij de Biohof. Naast veel ruimte in de stal hebben de kippen de beschikking over een ruime uitloop met verschillende soorten beplanting die dienst doen als beschutting. De kippen hebben hun leven lang biologisch voer gehad, een deel van het voer (tarwe en gerst) wordt op de Biohof zelf verbouwd. De kippen worden in Nederland geslacht, waarna een gedeelte terug gaat naar de boerderij voor de verkoop aan horeca, winkels en huisverkoop. Omdat legkippen maar één keer per jaar geslacht worden, is het alleen mogelijk om ze diepgevroren te leveren. De hele kippen hebben een gewicht van 1200 gram en zijn panklaar. De soepkippen worden inmiddels in verschillende restaurants gebruikt", vertelt Marja de Vries. De soepkip is sinds kort ook verkrijgbaar bij Eco Fields.
Programma zaterdag 21 mei
16:00 uur - Ontvangst met koffie en zelfgebakken lekkers16:15 uur - Rondleiding op de Biohof
16:45 uur - Vertrek richting kookstudio de Riet in Leusden
17:00 uur - Ontvangst door kok Jan van Rossum
17:15 uur - Uitleg menu en verdeling taken
18:15 uur - Aan tafel
Kosten: 59,50 euro per persoon inclusief 2 biologische drankjes wijn/bier/sap.
Opgeven bij [email protected] of 0342 462197.
Meehelpen op de boerderij
De eerste week van mei 2016 kunt u bij de Biohof en bij verschillende andere boeren van www.valleiboertbewust.nl meehelpen in de stal, u moet zich wel opgeven en het betreft kleine groepen volwassenen.Voor meer informatie: www.biohof.nl