Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michaël Wilde, Eosta:

"Oerkomkommer wordt goed ontvangen na herlancering"

Tholen - In 2008 won Eosta de zilveren medaille met de Oerkomkommer ofwel de UrGurke. Jarenlang bleef het stil rond deze vergeten komkommersoort, maar na testen vorig jaar is deze innovatie weer helemaal terug. "De markt was er ook in 2008 al klaar voor, maar toen we het ras grootschaliger gingen telen, liepen we tegen de nodige teeltproblemen aan. Dat was puur een teeltkwestie. Nu is het ras verder ontwikkeld en kunnen we de markt weer bedienen", vertelt Michaël Wilde van Eosta.



VolgensMichaël is er sprake van een goede herlancering van het ras. "In het komkommerschap zijn de laatste jaren nauwelijks innovaties geweest. Met deze wilde komkommer met zijn opvallende smaak, grove krokodilachtige schil en donkergroene kleur brengen we daar verandering in. Het groente-vlees van de Oerkomkommer is stevig en smakelijk, zelfs als je ze roerbakt. De smaak van vroeger in een nieuw jasje."



De biologische Oerkomkommers worden in Nederland geteeld door Fons Verbeek uit Velden van april tot en met november en Eosta heeft door Spaanse teelt jaarrond aanvoer van deze specialiteit. Ze kunnen worden geleverd met of zonder banderol. "De markt reageert er goed op. We krijgen zowel vraag vanuit supermarkten als natuurvoedingswinkels. De mooie banderol geeft de komkommer een premium uitstraling."



Voor meer informatie:

Michaël Wilde
Eosta
Transportweg 7
2742 RH Waddinxveen
0180 635563
Michael.Wilde@eosta.com
www.eosta.com