Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vierde debatavond op dinsdag 19 april

Bacteriën als vrienden in de voedselketen

Met 250 bezoekers was ook de derde avond van 'It's the food, my friend!' prima bezocht. Thema: de effecten van voedsel op ons gedrag. Op de vierde avond gaan de aanwezigen naar een thema waar de laatste jaren vele boeken over verschijnen: de rol van bacteriën in de voedselketen. De vierde avond zal op dinsdag 19 april van 20:00 tot 22:00 uur plaatsvinden.

Ze zijn te klein voor het menselijk oog, maar bacteriën spelen een cruciale rol in ons leven en in de voedselketen. Soms ten kwade, meestal ten goede. Dat geldt voor alle schakels van de voedselketen: de bodem, gewassen, de veehouderij, de voedselbewerking en uiteindelijk de voedselvertering in onze darmen.

Wat zijn de nieuwste inzichten over bacteriën als partners in de voedselketen? Kunnen we pathogene, resistente bacteriën bestrijden met andere bacteriën? Hoe zorgen we voor goede balansen, zodat bacteriën vaker onze partners worden? Vier onderzoekers uit de frontlinie van de wetenschap presenteren verrassende nieuwe inzichten en gaan met elkaar en met ons in discussie.



Keynote sprekers:
  • Prof. Wim van der Putten, IOO en Wageningen Universiteit
  • Prof. Huub Savelkoul, Wageningen Universiteit
Reacties van:
  • Dr Sandra de Weert, Koppert B.V.
  • Dr Constance Schultsz, medisch microbioloog Amsterdam Medisch Centrum (AMC)

Gespreksleider: Felix Rottenberg

Slotdebat

Slotdebat zaterdag (!) 21 mei 11:00 -15:30 uur
Naar een ecologisch houdbaar landbouw- en voedselsysteem

Kaartverkoop

Kaarten voor de avond over bacteriën: 12 euro regulier en 7 euro voor studenten,
inclusief koffie en thee bij aankomst (tot 19:50 uur)
Aanvangstijd: 20:00 uur (zaal open: 19:30 uur).

Kaarten voor de slotzaterdag: 20 euro en 12 euro voor studenten, inclusief lunch.
Aanvangstijd 11:00 uur (zaal open: 10:30 uur) tot 15:30 uur.

Kaarten bestellen: www.rodehoed.nl

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam

Organisatie:
  • Wouter van der Weijden, Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu
  • Bert van Ruitenbeek, bureau Ecominds
  • Felix Rottenberg, debatleider van de landbouw- en voedseldialogen in samenwerking met de Rode Hoed.

Partner: Youth Food Movement

Mediapartners: dagblad Trouw en Foodlog.nl

Deze debatserie wordt mede mogelijk gemaakt door:
  • Ministerie van Economische Zaken
  • Achmea
  • Rabobank
  • Triodos Foundation
  • Nederlandse Zuivelorganisatie NZO
  • DO-IT
  • Koppert B.V.
  • Eosta

Voor meer informatie: Bert van Ruitenbeek, info@ecominds.nl, 06 206731016 en Wouter van der Weijden, wvanderweijden@clm.nl, 06 41710428.
Publicatiedatum: