EU en Chili sluiten overeenkomst over handel in bio-producten

De Europese Unie en Chili hebben een overeenkomst over de handel in biologische producten afgesloten. Dit meldt de Europese Commissie. De EU en Chili erkennen wederzijds de gelijkwaardigheid van hun biologische productie en controlesysteem en beide landen waarborgen dat ze aan de standaarden voor biologische productie zullen voldoen. De verwachting is dat deze overeenkomst de biologische export vanuit de EU naar Chili zal bevorderen.

De overeenkomst is breed van opzet, met inbegrip van alle biologische producten uit de EU. Producten die volgens de EU-regels geproduceerd en gecontroleerd zijn kunnen rechtstreeks op de Chileense markt worden gebracht en vice versa. Ook is er een wederzijdse erkenning van de biologische logo's.

De EU-Chili overeenkomst betreffende de handel in biologische producten is eerste van de 'nieuwe generatie' overeenkomsten in de handel in biologische producten en de eerste bilaterale erkenning met een Latijns-Amerikaans land. Tot nu heeft toe de EU alleen administratieve regelingen met betrekking tot de biologische gelijkwaardigheid erkenningen afgesloten of de gelijkwaardigheid van de regels voor de biologische productie en controlesystemen eenzijdig erkend.

EU-commissaris Phil Hogan verklaart: "Ik ben erg blij dat we deze overeenkomst nu kunnen ondertekenen. De Europese biologische sector blijft één van de meest dynamische productiesectoren en Chili heeft een groot potentieel in het ontwikkelen van mogelijkheden voor biologische boeren en bedrijven. Deze overeenkomst zal bijdragen tot het creëren van banen en groei voor beide partners."

Voor meer informatie: ec.europa.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.