Koeiendans bij De Groene Griffioen: 9 april

Aanstaande zaterdag 9 april is de jaarlijkse koeiendans bij Biologisch Boerderij De Groene Griffioen te Weesp. Tussen 11:00-11:30 zal het hek van de vrijloopstal open gaan en mogen de melkkoeien genieten van het verse gras en de aanwezigen van hun enthousiasme dat zich vaak uit in rennen, rollen en springen; dansende koeien.

Boy en Wendela Griffioen vinden weidegang erg belangrijk. De reden dat hun biologische koeien in de winter op stal staan is dat gras in de winter niet groeit en er dus niet genoeg te eten is voor de melkkoeien. Bovendien lopen de koeien de natte en zachte veengronden stuk.

Als het gras begint te groeien in het voorjaar en het land droog genoeg is, mogen de koeien weer elke dag naar buiten. Elk jaar is het afhankelijk van het voorjaarsweer wanneer het hek voor de eerste keer open gaat. Dit betekent dat er een kans bestaat dat de koeiendans niet door gaat als het komende dagen veel regent en het weiland te nat is.


Foto Studio Kastermans.

Dit jaar is de koeiendans onderdeel van Ommelandschapzuivel Amsterdam. Binnen deze samenwerking van boeren, cultuurmakers, en zuivelmakers is het de bedoeling om met elkaar een kennisketen te creëren van boeren en biodiversiteit in Amsterdams ommeland tot innovatieve zuivelvariaties voor de stad. Er zal daarom stil worden gestaan bij het landschap en de kenmerken van boerderij De Groene Griffioen en de ondernemers vragen bezoekers foto's of filmpjes te maken en te delen op de facebookpagina.

Daarnaast zal stil worden gestaan bij het feit dat weidegang bij De Groene Griffioen nog wel vanzelfsprekend is. Organisatie World Animal Protection Nederland zal daarom ook aanwezig zijn en rijdt zelfs met een pendelbusje van P+R Muiden naar de boerderij in verband met beperkte parkeermogelijkheden op het erf (aanmelden verplicht via info@worldanimalprotection.nl). Kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet. Vanaf station Weesp een wandeling langs de Vecht van zo'n 25 minuten.

Niet alleen tijdens evenementen zoals de koeiendans kun je de boerderij bezoeken. Op de boerderij kan men op dinsdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdag in de boerderijwinkel terecht voor zelfgemaakte en tevens biologische kaas, melk en vlees van eigen erf en andere lokale producten. Een blik in de stallen en weilanden werpen en de dieren voeren en aaien mag dan altijd. Ook voor vergaderingen, rondleidingen, muziekopnamen en teamuitjes ben je bij De Groene Griffioen aan het juiste adres.

Voor meer informatie: www.DeGroeneGriffioen.nl en op facebook Biologische Boerderij De Groene Griffioen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven