Schoonmaakmiddelen Etamine du Lys - duurzaam en krachtig

Etamine du Lys is een Frans bedrijf dat al 20 jaar bijzonder goede, duurzame schoonmaakmiddelen maakt. Het merk heeft meerdere prijzen gewonnen en komt bij diverse tests als beste uit de bus. In Frankrijk is het één van de meest populaire ecologische schoonmaakmerken. Zowel op het gebied van kwaliteit en gebruiksgemak als op het gebied van duurzaamheid scoort Etamine du Lys bijzonder hoog. Het uitgangspunt van dit Franse merk is dan ook dat hun producten goed moeten zijn voor mens én omgeving. Alle producten zijn Ecocert gecertificeerd en op enkele producten na zijn de producten ook veganistisch. De Nieuwe Band is trots dat ze dit duurzame schoonmaakmerk in het assortiment hebben.

Uitgebreide lijn van werkzame en krachtige producten

De producten van Etamine du Lys zijn niet alleen duurzaam, ze maken ook bijzonder goed schoon en zijn heel krachtig in gebruik. Zo kun je met beide soorten afwasmiddel bijvoorbeeld maar liefst 6000 vuile borden afwassen. Het afwasmiddel citroen en mint werd onlangs verkozen tot beste eco-product van 2016 door een jury van 100 Franse consumenten, in het online Magazine 'Bio a la une.com'.Etamine du Lys is, voor zover ze het bij De Nieuwe Band weten, het enige duurzame merk dat toiletblokjes en vloeibare ontstopper in haar assortiment heeft. De toiletblokjes zorgen voor een frisse geur van dennen en eucalyptus en voorkomt aanslag in het toilet. De ontstopper voorkomt verstopte afvoeren en helpt tegen vieze geurtjes.

Etamine du Lys heeft een uitgebreide reeks reinigers. Zo is er de allesreiniger-ontvetter met een frisse muntgeur. Deze ontvet krachtig en is geschikt voor alle oppervlakten. De vloerreiniger heeft een lekkere sinaasappelgeur en is geschikt voor gelakte houten vloeren, tegels en zeil.

De keukenreiniger is specifiek geschikt voor het reinigen van tegels, het fornuis en het aanrecht. Deze reiniger heeft een frisse eucalyptusgeur, werkt krachtig en ontvettend en zit in een gemakkelijke spuitfles. Ook de badkamerreiniger zit in een handige spuitfles. Deze werkt goed tegen kalkaanslag en heeft een frisse sinaasappelgeur. Van zowel de keukenreiniger als de badkamerreiniger zijn er ook navulverpakkingen beschikbaar.

Voor de was zijn er vijf producten die allemaal (behalve het hypo-allergene vloeibare wasmiddel met kamille) heerlijk naar Franse lavendel ruiken. Zo is er vloeibaar wasmiddel, een sterk geconcentreerd waspoeder, een fijnwasmiddel voor wol en zijde en een wasverzachter.


Duurzame en plantaardige ingrediënten

Alle ingrediënten zijn optimaal afbreekbaar en zijn allemaal op plantaardige basis. Etamine du Lys streeft er naar om zo duurzaam mogelijk met ingrediënten om te gaan. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld het kaf van Franse tarwe, dat anders weggegooid zou worden. Verder zijn alle oppervlakte-actieve stoffen 100% plantaardig en komen de grondstoffen voor 95% uit Europa en zelfs voor 40% uit Frankrijk. Maximaal 5% van de grondstoffen is palm-, kokos- en copra-olie. Die zijn RSPO-gecertificeerd, wat onder meer inhoudt dat de boeren moeten zorgen voor nieuwe aanplant en het behoud van de natuurlijke bronnen en de biodiversiteit. Daarnaast garandeert RSPO goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen. Zie kader hieronder voor de uitgangspunten van RSPO.

Innovatief verpakkingsbeleid

Ook wat betreft hun verpakkingen wil Etamine du Lys de aarde zo min mogelijk te belasten. Het is hen al gelukt om de fles van het afwasmiddel van 75% gerecycled plastic te maken. Binnenkort zullen meer producten volgen. Daarnaast zijn alle producten sterk geconcentreerd, waardoor er relatief minder verpakkingsmateriaal gebruikt wordt.

Voor meer informatie: www.nieuweband.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven