Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kinderen hebben bij uitstek een frisse kijk op de toekomst"

SuperFair in dialoog met Raad van Kinderen

Op maandag 11 april zal er een dialoog plaatsvinden tussen de Raad van Kinderen en SuperFair (9:30-10:35 uur). De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, die als doelstelling heeft kinderen mee te laten denken met organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. De Raad van SuperFair bestaat uit kinderen van groep 8 van de Vrije School Utrecht. Zij zullen SuperFair advies geven over hoe Nederlanders gestimuleerd kunnen worden om biologisch en duurzamer boodschappen te doen. Biologisch en duurzaam consumeren wordt steeds populairder, maar vooralsnog vooral gedaan door een specifieke groep mensen.



Het doel met dit dilemma is ideeën te ontwikkelen waarmee SuperFair aan de slag kan. Harrie Westra, eigenaar van SuperFair: "Het stimuleren van duurzaam consumeren is niet alleen een uitdaging voor ons als bedrijf, maar is een maatschappelijk dilemma waar we als SuperFair graag over mee willen denken. Kinderen hebben bij uitstek een frisse kijk op de toekomst. Ze zijn eerlijk en compromisloos. Daar hebben we wat aan." De samenwerking tussen de Raad van Kinderen en SuperFair is aangegaan voor meerdere jaren en dit is de eerste keer dat de Raad een advies uitbrengt. De dialoog vind plaats op 11 april en wordt begeleid door Daphne Lammers, bekend van het RTL Nieuws.

Achtergrond

SuperFair is een biologische supermarkt die ervoor wil zorgen dat gezonde en biologische voeding betaalbaar wordt voor iedereen die wil bijdragen aan een beter milieu, een betere maatschappij en betere omstandigheden voor mens en dier. In de winkel vindt men een uitgebreid assortiment verse en houdbare biologische en ecologische producten. SuperFair is als supermarkt uniek op het gebied van duurzaamheid, zo heeft de winkel een eigen compostmachine en een samenwerking met de Voedselbank om voedselverspilling te voorkomen.

Voor meer informatie: www.superfair.nl
Publicatiedatum: