Bioaanhuis ontvangt EKO-keurmerk voor foodboxen en webwinkel

Bioaanhuis.nl mag voortaan het EKO-keurmerk Winkels voeren. Zij ontvingen een certificering voor hun biologische groenten- en fruitboxen. Voor de eigenaren Tak is dit een waardering voor ruim acht jaar wekelijks leveren van verse biologische groenten en fruit aan huis. Daarbij past ook een aanvullend assortiment brood, zuivel, AGF en droogwaren.
 
Eigenaren Matthijs en Shaula Tak van boerderij Hoeve Doelwyck in de Hoekse Waard vinden het belangrijk dat meer mensen genieten van hun biologisch geteelde groenten en fruit. Daarom zijn zij acht jaar geleden gestart met een bezorgservice: Bioaanhuis. Duurzaamheid staat centraal op het bedrijf. Dat betekent: denken in kringlopen en klanten inzicht geven in de herkomst en mogelijkheden van het product. Klanten krijgen door Shaula geschreven recepten, aangevuld met enthousiaste verhalen over het wel en wee op de boerderij.
 
De familie Tak produceert groenten en fruit. Voor de foodbox werken ze samen met biologische boeren uit de streek aan een mooi assortiment seizoensgebonden producten. De box wordt voor de variatie aangevuld met kleurrijk biologisch lekkers van verder weg. Het verpakkingsmateriaal van de boxen is zo min mogelijk milieubelastend en wordt hergebruikt: 'Love food, hate waste'. Hoeve Doelwyck is een trouwe deelnemer aan Lekker naar de Boer, de jaarlijkse open dagen van de biologische landbouw. Direct contact met de klant en transparante bedrijfsvoering zijn belangrijke elementen voor het bedrijf. Bioaanhuis is te vinden op facebook en op www.bioaanhuis.nl.

EKO-keurmerk Winkels

Biologische speciaalzaken en webshops die het EKO-keurmerk Winkels dragen, moeten voor minimaal 90% biologische producten inkopen. In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) moet het aanbod zelfs 100% biologisch zijn. EKO-gecertificeerde winkels zijn te herkennen aan het blauwe logo met de boodschappentas met EKO-keurmerk. Een EKO-winkel heeft een duurzaamheidsbeleid dat invulling geeft aan de kernwaarden van de biologische landbouw: ecologie, gezondheid, eerlijkheid en zorg. Behalve voor winkels zijn er ook certificeringsprogramma's voor horeca en producenten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven