Informatiedag opleiding BD-landbouw: 14 april

Meelopen op de boerenbedrijven van Warmonderhof

Op Warmonderhof in Dronten kun je biologisch-dynamisch tuinder, veehouder, fruitteler of akkerbouwer worden. Wil je een keertje meelopen op een van onze schoolboerderijen? Kom dan naar de informatiedag en meeloopdag op donderdag 14 april. De studenten van dit mbo in voltijd of deeltijd zijn zonder uitzondering mensen die een bewuste keuze maken voor een groene opleiding vol praktijkervaring, jongeren en volwassenen die houden van leren door te doen, van buiten werken met planten en dieren. Mensen die duurzaamheid en goed zorgen voor de wereld belangrijk vinden. Meer informatie en aanmelden informatiedag: www.warmonderhof.nl.

Dit landbouw-mbo staat letterlijk op drie boerderijen, midden in Flevoland. De studenten leren, werken én wonen hier. ’s Morgens zitten ze in de klas, ’s middags werken ze op het land, in de kas, in de boomgaard of in de stallen. Werken op het land, mét het land en met de dieren, geeft een bepaalde verantwoordelijkheid. Je leeft mee met het ritme van de seizoenen, de planten en het vee. Je ontdekt dat ook jij deel uitmaakt van dat ritme. Studenten komen uit binnen- en buitenland. Zonder uitzondering zeggen ze dat Warmonderhof een indruk achterlaat voor de rest van hun leven.

De opleiding

Oud-studenten van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine biologische of biologisch-dynamische (zorg-)boerderijen of stadslandbouwprojecten, in natuurvoedingswinkels, groothandels of product-verwerkende bedrijven.

Biologisch-dynamisch

Biologisch-dynamische landbouw is landbouw met speciale aandacht voor gezonde grond en gezond voedsel als basis voor vitale gewassen en dieren. Lessen trekker rijden gaan hand in hand met groententeelt, voedingsleer, bodemkunde, zelfontwikkeling en snoeien. Naast de praktijkstages op de boerderijen rond de school zijn er tijdens de opleiding veel excursies en is er ruimte voor een halfjaar (buitenland)stage.

Maandelijkse meeloopdagen

Warmonderhof organiseert maandelijks een informatiedag. De eerstvolgende is donderdag 14 april. Geïnteresseerden voor de voltijd- of de deeltijdopleiding kunnen zich daarvoor aanmelden via de website van Warmonderhof: www.warmonderhof.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.