India’s grootste gaarkeuken stapt over op biologisch voedsel

Eén van de grootste gaarkeukens in India kookt biologisch voor 100.000 mensen per dag, gratis. 'De Gouden Tempel' in India serveert iedereen die binnenwandelt een gratis maaltijd, ongeacht ras, geslacht of religie. Het bestuur hiervan besloot over te stappen op biologische teelt en te stoppen met bestrijdingsmiddelen. Daaronder vallen 'gurdwara’s', een heilige plaats voor Sikhs."Biologische landbouw is SGPC's missie om bestrijdingsmiddelen terug te dringen en om te schakelen naar duurzame landbouw." Graan, fruit, wortelen, bloemkool, spinazie: de ingrediënten voor vegetarische maaltijden en geleverd aan de 'Gouden Tempel'. Singh, Voorzitter EcoSikh, heeft goede hoop dat nog eens 25.000 gurdwara's ook dit concept aangaan.

"Respect voor de natuur is hard nodig. Stel je voor, alle gurdwara's en tempels en moskeeën worden biologisch – voor boeren een duidelijke markt zodat zij voedsel kunnen produceren zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen." De Punjabi gaarkeuken 'langar' is een eeuwenoud begrip volgens Guru Nanak van de Sikh Religie. 'De Gouden Tempel' voedt mensen, gratis, non-stop.

Bron: Nextshark

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.