Teler in de kijker: Michel Frique

In de nieuwsbrief van BelOrta staat elke keer het item 'Teler in de kijker'. Dit keer gaat de aandacht uit naar bio-teler Michel Frique: Reeds 27 jaar geleden zette Michel Frisque zijn eerste stappen in de fruitteelt. Michel nam in 1989 de leiding van het bedrijf over van zijn ouders. Het telen van appelen en peren zit al drie generaties lang in de familie, aan passie dus geen gebrek. De overgrootvader van Michel was oorspronkelijk dan ook diegene die het bedrijf op poten zette.

Michel was er snel bij en begon al met de biologische teelt in 1997. De keuze voor biologisch telen was naar eigen zeggen vanzelfsprekend. Alvorens fruit te telen werkte Michel immers voor de overheid en was hij actief inzake Volksgezondheid en Leefmilieu. Michel wist ons te vertellen dat hij voorkeur gaf aan een andere manier van landbouwen en besloot dus logischer wijze een andere weg in te slaan met de biologische teelt.

Met behulp van zijn echtgenote Hélène Steenperghen en dochter Céline slaagt Michel erin om het bedrijf succesvol te runnen. Via BelOrta verhandelt Michel zijn zelfgekweekte appelen en peren.

Opmerkelijk is dat het gezin naast het telen van appels en peren zich ook toespitst op de verwerking van sap. Toekomst verzekerd voor fruitteler Michel en zijn gezin.

Voor meer informatie: www.belorta.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven