Veel afgestudeerden al direct aan de slag

De Groene Kookacademie levert nieuwe groep gediplomeerden af

Alle examenkandidaten van de jaaropleiding De Natuurkeuken van De Groene Kookacademie zagen hun inspanningen op 15 en 16 maart bekroond met een diploma. Docent Marion Pluimes en Peter van Berckel zijn trots: "Je merkt echt dat deze groep studenten zich het afgelopen jaar enorm heeft ontwikkeld." Drie examinatoren beoordeelden meer dan zestig gerechten.Hoewel de dag voor sommige deelnemers wat spannend begon, was de sfeer tijdens het examen toch heel ontspannen. Marion: "Gedurende twee dagen is er heerlijk gekookt. Er waren weliswaar ook misbaksels bij, maar dat mocht de pret niet drukken." Bij de gerechten die de kandidaten bereidden waren zowel uitschieters naar boven als naar beneden. "Enkele fantastische voorbeelden waren een heerlijk dessert van pompoen en zelfgedroogd pompoenpoeder in een chocolademouse en een heerlijk kruidige panna cotta met kardemom en venkelzaad, met daarboven op een linzen-crèmesoep. Er was een gerecht dat zo mooi was om te zien, en bovendien buitengewoon heerlijk, en dat was een paddenstoelen-pie met pruimen en Beluga-linzen."Geen mondeling, wel proefschrift

De examenkandidaten van De Groene Kookacademie hadden dit jaar een bijzondere primeur, want het mondelinge examen werd voor het eerst vervangen door een proefschrift. Dit kwam niet als een verrassing, maar was het resultaat van de keuze die de studenten aan het begin van het lesjaar unaniem hebben gemaakt. Marion: "Met het proefschrift kunnen de studenten hun eigenheid over koken laten zien en aangeven hoe ze hiermee in de toekomst verder willen gaan. De proefschriften varieerden in uitvoering: we hebben een filmpje ontvangen, een artikel voor een damesblad, een kookboekje voor granen voor het Aga-fornuis en zelfs een liefdesverhaal."

Sterke ontwikkeling doorgemaakt

Marion Pluimes zei eerder al dat haar studenten het afgelopen jaar een sterke ontwikkeling hebben doorgemaakt. "Niet alleen op het gebied van koken, maar ook persoonlijk. Als je met koken en eten bezig bent, heeft dit invloed op wie je verder bent. Je merkt ook de bewustwording van smaak bij de studenten. Hierdoor krijgen zij meer controle over hun gerecht. Wij zijn erg trots op onze studenten."

Na de opleiding

Inmiddels heeft een aantal studenten hun weg al gevonden in de wereld van de natuurvoeding. Marion: "Er is een afgestudeerde die meteen al gaat starten met een grote catering-opdracht. Zij gaat koken voor zo'n honderd mensen. Een ander gaat kookworkshops geven over bouillon en soep. Een andere student wil doorleren over koken en gaat stage lopen bij een gerenommeerd sterrenrestaurant. Verder is er iemand gestart als kok bij een restaurant. Veel studenten gaan door met catering-opdrachten en het geven van kookdemo's of workshops."

De Groene Kookacademie start weer met de jaaropleiding De Natuurkeuken op 5 september. Wie en voorproefje wil nemen, is welkom op de Kookexperience op 7 juni.

Voor meer informatie: www.degroenekookacademie.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.