Liset en Jørgen bij het tweede filiaal. Foto credits: Amie Galbraith.
De ambitie van het stel is groot. En één ding is voor hen beide duidelijk: het concept moet dichtbij hun eigen identiteit blijven staan. "Je zult altijd iets van ons terug zien in het concept, op het gebied van creativiteit, maar ook onze 'down to earth' instelling", aldus het koppel. Personeel wordt vakkundig opgeleid en ze vinden het erg belangrijk dat het team de 'gasten' thuis laten voelen. Jørgen is de creatieve van het stel; de oud marinier is verantwoordelijk voor de inrichting van de winkel en heeft zelf de meubels ontworpen èn gemonteerd.
Raw menu update
Liset en Jørgen staan niet stil. Naast het openen van een nieuwe winkel mèt zelfgemaakte meubels, staat er ook een update van het ROOTS menu op de planken. Onder het mom: 'we serve food that your body loves', serveert ROOTS een biologisch menu met vegan, glutenvrije en lactosevrije opties. In samenwerking met chef Colette Nickerson, hebben ze het menu onder de loep genomen, aanpassingen gedaan en maaltijden toegevoegd. Het nieuwe menu is ontworpen met een 'raw food' filosofie; zoveel mogelijk 'hele' en 'echte' producten, dicht bij de natuur en niet boven de 45 graden Celsius verwarmt (boven deze temperatuur verliezen de nutriënten en enzymen namelijk hun vorm en kost het ons lichaam veel moeite om deze te verteren).Nieuw op het menu is onder andere: de açai bowl met almond butter, de ROOTS burger gemaakt van havermout en wortelpulp (leftovers van de sapjes), een smoothie die smaakt naar 'salted caramel' en die ook nog eens super goed voor je is en een rauwe vegan courgette bolognese. Bestel je een cappuccino bij ROOTS, word je niet langer naar de buren gestuurd; ROOTS serveert Bocca Coffee met zelf gemaakte notenmelk.
Over ROOTS
ROOTS is een liefdesverhaal dat ontstaan is aan een keukentafel in Amsterdam Oud Zuid; twee jonge dertigers, die zich energieker voelen door de combinatie van sport en het bewust eten van gezonde, verse en biologische producten. Hun verschillende achtergronden en uiteenlopende kennis, smelten samen in het concept van ROOTS. De jonge ondernemers openden in 2014 hun eerste healthy take away aan de Amstelveenseweg en maart 2016 openen ze hun tweede 'trots' aan de Heisteeg; een smalle Amsterdamse steeg aan het Spui. Op het menu van ROOTS staan naast groente sappen, pittige shots, ontbijtjes ook goed gevulde maaltijden, zoals: plantaardige burgers en een vegan courgette bolognese. Sinds januari 2016 kun je bij ROOTS ook terecht voor een Cleanse Programma. Tijdens deze 'detox' krijg je verschillende smoothies en sapjes, maar ook twee raw food maaltijden per dag. ROOTS biedt vegan, glutenvrije en lactose vrije opties.Voor meer informatie: www.rootsamsterdam.nl