Enorme mogelijkheden biologische landbouw Kroatië
Znaor heeft een 'Master's degree' in eco-landbouw en meent dat een uitgebreide analyse van de situatie noodzakelijk is om de hoofdproblemen te bepalen. "Ongestuurde ontwikkeling alsmede gebrek aan coördinatie tussen Ministerie van Landbouw en de vertegenwoordiging is nadelig. Elke 10 hectare ecologische productie staat gelijk aan 7 hectare gangbare productie. Er zijn producenten die, naast een eco-label, zich ook met conventionele productie bezighouden; dit is zeer moeilijk te controleren vanwege een gebrekkige aanpak. Daarom twijfelen consumenten aan de echtheid van een biologisch product. Kroatië heeft behoefte aan goede planning ter bevordering van eco-labels en producten."
Biologisch geproduceerd voedsel en toerisme in Kroatië zijn helemaal niet met elkaar verbonden. Kroatië adverteert niet met wat het te bieden heeft. Weinigen weten dat, na Zweden, Kroatië het tweede land ter wereld is dat een groot percentage aan bossen met milieucertificaten heeft.
Bron: Total Croatia News
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"