Enorme mogelijkheden biologische landbouw Kroatië

"Mogelijkheden voor Kroatische biologische producten zijn er zeker. Niettemin is er meer import dan export van ecologische producten in Kroatië", aldus Darko Znaor, expert biologische landbouw. Het feit dat Kroatische beleidsbepalers dit niet actief promoten is de belangrijkste oorzaak voor het achterblijven van de biologische landbouw. "Er wordt beweerd dat de biologische landbouw slechts een algemene trend is maar er is juist een sterkere impuls en visie nodig om biologische landbouw te stimuleren."Znaor heeft een 'Master's degree' in eco-landbouw en meent dat een uitgebreide analyse van de situatie noodzakelijk is om de hoofdproblemen te bepalen. "Ongestuurde ontwikkeling alsmede gebrek aan coördinatie tussen Ministerie van Landbouw en de vertegenwoordiging is nadelig. Elke 10 hectare ecologische productie staat gelijk aan 7 hectare gangbare productie. Er zijn producenten die, naast een eco-label, zich ook met conventionele productie bezighouden; dit is zeer moeilijk te controleren vanwege een gebrekkige aanpak. Daarom twijfelen consumenten aan de echtheid van een biologisch product. Kroatië heeft behoefte aan goede planning ter bevordering van eco-labels en producten."

Biologisch geproduceerd voedsel en toerisme in Kroatië zijn helemaal niet met elkaar verbonden. Kroatië adverteert niet met wat het te bieden heeft. Weinigen weten dat, na Zweden, Kroatië het tweede land ter wereld is dat een groot percentage aan bossen met milieucertificaten heeft.

Bron: Total Croatia News

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.