Steun EU gevraagd vanwege droogte

Maltese regering wil omschakeling stimuleren

De Maltese regering heeft de Europese Unie om steun gevraagd vanwege de droogte die de boeren deze winter parten speelt. Het gaat om de ergste droogte in 50 jaar. Daarnaast riep de regering, bij monde van Roderick Galdes, parlementair secretaris, boeren op om tot omschakeling.De landbouwsector moet diversifiëren, vooral door meer biologisch te gaan werken, aldus de regeringsfunctionaris. "Er is een grote vraag naar biologische producten op dit moment, omschakelen zal de winst van de bedrijven zeker verhogen", aldus Roderick. Onder de boeren heerst enige scepsis. Een landbouwer beargumenteerde tijdens een bijeenkomst dat de grond op het eiland niet geschikt is voor biologische landbouw.

"Je kunt biologisch boeren integreren met andere duurzame methoden", aldus de Maltese regering. "Het is zaak dat de landbouwsector hier werk van maakt, want de consument wordt zich steeds bewuster van wat er op zijn bord ligt."

Onlangs bezocht EU-commissaris voor landbouw Phil Hogan het eiland en zag met eigen ogen de gevolgen van de droogte. De Maltese regering heeft er vertrouwen in dat de EU de sector zal steunen, maar roept de boeren ook op om rekening te houden met terugkerende droge periodes. "Malta wordt de komende 30 tot 40 jaar hard getroffen door de klimaatverandering, daarom moeten we maatregelen nemen."

Bron: Malta Today

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.