
De komkommers zijn op 29 januari aangeplant, zo geeft Fons aan. "En we hebben 27 februari de eersten gesneden. Ze hebben zich supersnel ontwikkeld." De paprika's en tomaten zijn eerder al geplant. "Met een aantal dagen slecht weer schiet het niet op met de groei, maar dit hoort er allemaal bij. Ook de paprika's groeien nu toch heel hard. En over een weekje of twee verwacht ik de eerste tomaten, dit seizoen bouwt zich wat geleidelijker op." Fons verwacht met de tomaten eind juni volop in de productie te zitten. De productiepiek voor de komkommer zal al in april-mei zijn.

Bij alle drie de teeltlocaties werkt BioVerbeek met een speciaal klimaatsysteem. "Er zitten meerdere meetpunten per hectare waarmee continu het klimaat in de kas gemeten wordt. Hiermee kunnen we exact zien waar het te koud of te warm is en daardoor waar nodig de klimaatverschillen proberen op te heffen. Het is een kunst om hierin continu bij te sturen. Natuurlijk hoeven klimaatverschillen niet direct problematisch te zijn, maar planten in koudere stukken van de kas kunnen bijvoorbeeld last krijgen van allerlei schimmels."
De eerste komkommers van BioVerbeek liggen inmiddels al bij de klanten. BioVerbeek levert de producten aan natuurvoedingswinkels en supermarkten in binnen- en buitenland. De afzet van de komkommers verloopt via Nautilus Organic.
Voor meer informatie:
Fons Verbeek
BioVerbeek
Muldersweg 11, 13, 19 en 21
5941 MX Velden
077 4729069
[email protected]
www.bioverbeek.com