Biologische landbouw populairder in Saoedi-Arabië

De Saoedische overheid is enthousiast over biologische landbouw, die zij de komende tijd wil ontwikkelen. Dat is goed voor de gezondheid en het milieu.
Door stimulering vanuit de overheid en het algemene idee erover, zijn er al 145 biologische bedrijven door het hele koninkrijk opgezet. Naast de duurzaamheid en winstgevendheid is er ook nog eens 30% minder water nodig.Het gebruik van genetische gemanipuleerde producten is verboden vanwege gevaar voor de gezondheid. Kleine boeren worden bijgestaan. Tien jaar geleden waren er nog maar twee biologische bedrijven in het land.

Er worden allerlei biologische producten verbouwd in het land waarin het klimaat ervoor gunstig is. Saoedi Arabië is voor een groot deel zelfvoorzienend en de export van deze producten wordt aan banden gelegd, omdat de waterbronnen langzaam uitgeput raken. Alleen zuivelproducten mogen het land uit.

Er wordt innovatief onderzoek gedaan door de overheid en universiteiten. Eén daarvan behelst het beschermen van dadelpalmbomen.

bron: Arab News

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven