Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioPieper challenge gestart

In Nederland worden prachtige biologische aardappelen geteeld. Om de grote variƫteit aan aardappelen te laten zien en proeven, is Bionext de Biopieperchallenge gestart. Kok Nel Schellekens van Gasterij de Gulle Waard heeft op de Bio-beurs de eerste bio-pieperbox in ontvangst genomen.
 

BioPieper Challenge

Koks, foodies en professionele liefhebbers van lekker eten, worden in de challenge uitgedaagd te onderzoeken hoe de biologische aardappel proeft en wat je er allemaal mee kunt maken. Zij ontvangen een biopieperbox met aardappelen van verschillende rassen, allemaal biologisch geteeld. Elke kok of blogger mag een andere kok of blogger weer een doos cadeau doen.
 


Hoe herken je een biologische aardappel?

De meeste gestelde vraag is hoe je zeker weet dat je biologische aardappelen in handen hebt. Ze zijn herkenbaar aan het Europees biologisch keurmerk, het groene blaadje. Het EKO-logo mag hierbij vermeld staan, dit hoeft niet.
 
Biologische aardappelen zijn overal verkrijgbaar. Je kunt ze kopen in iedere supermarkt, in de biologische speciaalzaak, op markten, in de groentespeciaalzaak of bij de boer zelf.
 

Wanneer is een aardappel biologisch?

In de biologische teelt staat goede zorg voor de bodem centraal. Een gezonde bodem is namelijk de basis voor een gezonde teelt. Een BioPieper groeit in eigen tempo: met natuurlijke mest en natuurlijke gewasbescherming. Dat proef je. Verder zijn er rond biologische aardappelvelden bloemenranden of houtwallen te vinden met heel veel verschillende planten en dieren. Vogels en natuurlijke roofinsecten leven van plaaginsecten, zoals rupsen en luizen, die schadelijk zijn voor de aardappel. Biologische boeren werken zo samen met de natuur.
Publicatiedatum: