Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe kan biologisch (ook) groeien in de zorgsector?

De consumptie van biologisch eten en drinken groeit, zowel in huishoudens als bij restaurants en in de catering. De groei blijft achter bij mensen met een zorgvraag. Juist bij hen zou eten en drinken een waardevolle plek moeten krijgen als ondersteuning om langer gezond en gelukkig te kunnen zijn en langer zelfstandig te blijven. Ook zorgt een betere inzet van eten en drinken voor minder zorgkosten. Op de Bio-beurs in Zwolle bekijken de deelnemers met spreker Phyllis den Brok wat er op het gebied van eten & drinken in de zorgsector moet veranderen. Kom ook naar de workshop 'Hoe kan biologisch (ook) groeien in de zorg?' op woensdag 20 januari om 15:15 uur, om geïnspireerd te raken over wat een andere manier van kijken en omgaan met eten en drinken oplevert.

Meer eten, minder zorg

Hoe kan de zorgsector beter inspelen op de toenemende vraag naar biologisch eten met bekende herkomst? En op welke manier kunnen de grootkeukens én kleinschalige woonlocaties gaan profiteren van de bijdrage van beter eten aan de gezondheid? Phyllis den Brok heeft een drijfveer om eten en drinken als middel in te kunnen zetten voor het realiseren van een prettige leef-, woon- en werkomgeving voor kwetsbare mensen. In de workshop zal Phyllis concrete handvatten geven om te laten zien wat een andere aanpak kan opleveren. Dit illustreert ze met praktische voorbeelden en resultaten én praktijkvoorbeelden van diverse zorginstellingen.

Phyllis (foto rechts) heeft een ruime ervaring als manager op het gebied van eten & drinken in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Sinds 2008 werkt ze vanuit haar eigen bedrijf Phliss waarin ze zorginstellingen adviseert en implementaties verzorgt op het gebied van eten& drinken, zowel intramuraal als in de wijk. In de afgelopen jaren heeft Phyllis verschillende projecten geïnitieerd en geleid gericht op onder andere een groter inzet van regionale en duurzame producten bij zorginstellingen uit alle sectoren. Ook heeft ze samen met Wageningen UR Food, Biobased Research en de ministeries EZ en VWS samengewerkt om te onderzoeken wat het integraal inzetten van eten & drinken kan opleveren voor zowel de cliënt als de zorgorganisatie.

Op een prikkelende en innovatieve wijze, geeft Phyllis vanuit deze praktijkervaringen inzicht in de mogelijkheden ter inspiratie voor alle verschillende betrokkenen, zowel als privépersoon (cliënt of familie), professional, manager of beleidsmaker (agrarische productie en verwerking, zorgorganisaties, gemeenten, zorgverzekeraars, landelijke overheid). Bijna iedereen heeft wel op één of andere manier te maken met een zorg- of ondersteuningsvraag. U bent daarom van harte uitgenodigd op de Bio-beurs op woensdag 20 januari om 15:15 uur in Meerhal B om in deze workshop inspiratie op te komen doen. De workshop wordt begeleid door Ingrid Veeman – Cremer van Biologisch Netwerk, Let's talk Bio!

Voor meer informatie: www.phliss.nl en www.meeretenminderzorg.nl
Publicatiedatum: