Zorgen over voedselveiligheid stimuleert afzet bio-AGF in Kenia

In een rapport komen zorgen naar voren over de voedselveiligheid van AGF-producten die op Keniaanse markten verkocht worden. Het aantal bedrijven dat zich richt op 'farm tot fork' producten en thuisbezorging van biologische AGF stijgt als gevolg hiervan snel. 

Uit een onderzoek van (studenten van) de Kenyatta University in Nairobi bleek dat bananen, appelen, sinaasappelen en mango's op de markten en in drie supermarkten in de stad hoge niveaus calciumcarbid bevatten. Deze stof, die ook wordt gebruikt bij het lassen, versnelt de rijping van fruit. Bovendien werd in boerenkool, één van de meest gegeten groenten in Kenia, hoge concentraties lood aangetroffen. 

Het is niet de eerste keer dat voedselveiligheid in Kenia onder de loep genomen wordt. Eerder al werden er hoge concentraties van zware metalen en de bacterie coliform gevonden in boerenkool. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.