Echte boerenproducten en échte boeren op het Streekplein

Het Streekplein op de Bio-beurs is ook dit jaar weer de plek waar biologische land- en zeeboeren hun zelfgemaakte producten uitstallen in boerenmarktkramen. Centraal op het Streekplein bereidt chef-kok Lisa Koster van het Zwolse restaurant KOST proefhapjes met bijzonder lekkere ingrediënten. Zoals ambachtelijke ham van het Kempisch landvarken, Bleieren, Duindoornsap, Waddenmayonaise met zeevenkel en zeekraal, Waddenoesters, echte Boerenkaas, bijzondere granen van de Graanrepubliek en andere delicatessen van de boerderij. Het Streekplein is de plek waar bezoekers de biologische boer, tuinder en ambachtelijke makers zelf kunnen ontmoeten.
 

Lokale voedseltrends

Steeds meer mensen halen hun voedsel liever uit de eigen omgeving, of produceren het zelf. Wil je de aandeelhouders van de supermarkt spekken, of zorgen dat een boer in je omgeving zijn producten tegen een eerlijke prijs kan afzetten? Hoe kun je als biologische boer profiteren van de groeiende vraag naar lokaal eten? Bij de kramen op het Streekplein en in het speciale workshopprogramma van het Streekplein komt directe en regionale verkoop aan bod. Bijvoorbeeld bij Locafora, een platform waar je lokaal eten online kunt verkopen. Of bij Van Eigen Erf, een netwerk van 90 biologische boeren en tuinders die hun producten rechtstreeks aan de consument verkopen. Of bij de Natuurboer uit de buurt, die vlees van Oudhollandse rassen uit natuurgebieden met een meerprijs vermarkt. Of Slow Food met de Ark van de Smaak, de Goede Vissers met hun Waddenoesters of boerderij Ravenswaard die op de Biologische Boerenmarkt kaas verkoopt.Streekplein met bijzondere producten

Het Streekplein is opgebouwd als een aantrekkelijke en gezellige biologische boerenmarkt waar boeren, zeeboeren tuinders en ambachtelijke makers hun bijzondere producten presenteren en laten proeven. Bezoekers kunnen op het middenterras aan een grote Boergondische tafel zitten of bij de drie ijskramen het lekkerste ijs proeven. Chef-kok Lisa Koster gaat langs de kramen en doet boodschappen bij de boer. Ter plekke verzint zij spannende proefhapjes, waarbij ze combinaties van oosterse kruiden en ingrediënten van eigen bodem niet schuwt. Schoenen van het exclusieve merk 'Bommel' gemaakt van de huid van natuurrunderen en cosmetica van paardenmelk geven dit jaar een luxe noot aan het geheel. Het Streekplein biedt verder een uitgelezen workshopprogramma over rechtstreekse verkoop vanaf de boerderij en andere verkooptechnieken. Het Streekplein is dé bestemming voor iedereen met vakmatige interesse in bijzondere en zeldzaam lekkere biologische producten, rechtstreeks van de biologische boer.

Het Streekplein is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.Plaats en tijden

Streekplein op de Bio_Beurs, IJsselhallen, Zwolle.
Woensdag 20 januari van 11:00 tot 21:00 uur.
Donderdag 21 januari van 10:00 uur tot 19:00 uur.
Meer informatie op www.vaneigenerf.nl of www.bio-beurs.nl.

Het Streekplein is een samenwerking van SPN, Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra en Land & Co. Het Streekplein is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.