Er is veel aandacht in de media voor biologisch vlees. Mede hierdoor is de beleving positief en vinden veel mensen biologisch vlees passen bij een maatschappelijk verantwoorde levensstijl. Steeds meer consumenten kiezen voor deze producten met als gevolg een toenemende vraag en een stijgende afzet. Supermarkten spelen hier op in door meer biologisch vlees op te nemen in het assortiment. De Groene Weg is de grootste leverancier van biologisch vlees in Nederland. Ze werkt samen met varkenshouders om er voor te zorgen dat voldoende vlees wordt geproduceerd. Daarvoor is een groeitraject ontwikkeld waarlangs de productie zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid en in de komende jaren verder zal uitbreiden. Overigens verkoopt De Groene Weg niet alleen meer vlees in Nederland, maar ook in landen als Duitsland, Denemarken, Italiƫ, Frankrijk en Spanje.
Slager Arie Jan Sterrenberg van De Groene Weg in de Markthal van Rotterdam overhandigt Ramona Eekhof producten van het 80.000ste varken.
Diervriendelijk en duurzaam
De Groene Weg verwerkt dieren die afkomstig zijn van biologische boerderijen waar ze meer ruimte tot hun beschikking hebben. Deze veehouders passen de meest diervriendelijke vorm van veeteelt toe. Biologische boeren gebruiken nagenoeg geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor is de biologische landbouw minder belastend voor het milieu. De boeren hebben geen mestoverschot, maar gebruiken de mest op eigen grond voor de productie van voer of verkopen mest aan collega-boeren. Veel biologische boeren werken namelijk samen met biologische akkerbouwers.Voor meer informatie: www.degroeneweg.nl