Belorta-telers overgestapt naar bio

Met Kerst en Nieuwjaar voor de deur kunnen ze bij de bio-afdeling van BelOrta terugblikken op de verschillende aspecten van het voorbije jaar.

"Enerzijds werden in verschillende producten aardige volumes geproduceerd waardoor we een groei kenden in onder andere witloof en appelen. Anderzijds was 2015 ook een jaar waarin droge weersomstandigheden in het najaar het zeker niet makkelijk maakten om een constant aanbod te creëren bij bepaalde vollegrondsgroenten. Bij bloemkool en broccoli bijvoorbeeld hadden we een heel sterk wisselende aanvoer waardoor we eerst met grote tekorten kampten, maar nadien een grote aanvoer moesten verwerken", schrijven ze.In 2015 mochten ze bij Belorta echter ook een aantal nieuwe zaken noteren. "Zo werd het biologisch groentejaar van 2015 gestart met de serrebloemkolen van een teler die 2 jaar geleden nog volledig gangbaar teelde. Deze producent heeft zich intussen helemaal toegelegd op de biologische productie en zal in 2016 opnieuw serrebloemkolen telen."

Ook in 2015 heeft een andere gangbare BelOrta-producent de beslissing genomen om om te schakelen naar de biologische teelt. "Door zijn jarenlange ervaring in de teelt van bloemkool en prei zijn we overtuigd dat ook deze productie een mooie en kwalitatieve aanvulling wordt in ons aanbod."

Het biologische zachtfruitseizoen kwam vanaf half juni op gang met de allereerste aanvoer van honingbessen. Het geplukte volume was nog miniem maar zou de komende jaren moeten toenemen. Ook in diverse andere landen wordt deze bes volop geplant en vermarkt en begint ze een trouwe schare consumenten achter zich te krijgen. De blauwe bes was qua volume de absolute groeier in het biologisch zachtfruit. Met dubbel zoveel volume als vorig jaar werden er zowel in het binnen- als buitenland enkele nieuwe klanten aangetrokken voor de vermarkting van deze delicatesse.

Voor meer informatie: www.belorta.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.