"Ruud van Schie: "Noodzakelijk om keuzes te maken vanwege mijn gezondheid"

Bio-kwekerij Greenshield verkocht aan A.C. Hartman

Ruud van Schie is enthousiast en melancholisch tegelijk. Hij en zijn vrouw Annelies van Schie, verkopen per 1 januari 2016 alle aandelen van de bedrijven Ruud van Schie BV en Van Schie Vastgoed BV, producerend onder de merknaam Greenshield, aan A.C. Hartman uit Sexbierum.

"Goed nieuws", vindt Ruud van Schie. "Vanwege mijn gezondheid was het noodzakelijk om keuzes te maken voor de toekomst van ons glastuinbouwbedrijf. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf dat goed bij ons en het bestaande bedrijf zou passen. In Hartman hebben we dat gevonden. Hartman is een goed georganiseerde en zeer ervaren organisatie met locaties in Friesland en Drenthe. Vanwege grote vraag bij hun klanten naar biologische producten, zochten ze uitbreiding van de productie op korte termijn."


Willem Hartman, Ruud van Schie in het midden, rechts Hille Bergstra van A.C. Hartman.

Door de overname van de aandelen door A.C. Hartman ontstaat een bedrijf met een 18 hectare groot productie-apparaat. Daarmee is Hartman één van de grootste spelers op de biologische glastuinbouwmarkt met veel vaste klanten en uitgebreide verpakkingsmogelijkheden.

Hille Bergstra van A.C. Hartman: "Ruud van Schie BV en van Schie Vastgoed hebben een goede economische basis. Het bedrijf heeft ruim 19 jaar ervaring in de biologische landbouw als producent van met name biologische paprika's en tomaten. Ook is er een gezonde basis aan vast personeel dat verder wil in de biologische landbouw. Wij nemen dan ook de vaste medewerkers van het bedrijf over en deze blijven ook op het bedrijf in Ens werkzaam."

Ruud van Schie: "Aan al het goede komt een eind. Bij mij is de ziekte van Parkinson geconstateerd en daardoor zit er niet veel anders op dan het rustiger aan te gaan doen. Dat is noodzakelijk voor mijn gezondheid. We gaan er alles aan doen om de productielocatie in Ens op een geruisloze manier over te dragen, zodat de geplande teelten gewoon door kunnen gaan. De afzet blijft via telersvereniging Nautilus Organic verlopen. Natuurlijk doet het ook pijn, het voelt als ons vierde kindje dat we moeten loslaten. Samen hebben Annelies en ik met een vaste club medewerkers hard gewerkt en dit bedrijf van de grond af opgebouwd. Tegelijk is het ook geruststellend dat het goed komt en dat de biologische productiewijze en de werkgelegenheid van onze trouwe medewerkers gewoon door kan gaan. Het bedrijf is in goede handen bij Hartman."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.