
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Tien nieuwe bio-boerderijen ontvangen stimuleringsprijs voor omschakeling
- "Volg je orders en statussen voortaan met stoplichten"
- "Voor ons was het een no-brainer om iets te doen met bio-katoen"
- Drie op de vijf Nederlandse volwassenen vinden prijs belangrijker dan herkomst van voedsel
- Helft Nederlanders eet jaarlijks ruim 13 kilo méér suiker dan gedacht
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
"Ruud van Schie: "Noodzakelijk om keuzes te maken vanwege mijn gezondheid"
Bio-kwekerij Greenshield verkocht aan A.C. Hartman
"Goed nieuws", vindt Ruud van Schie. "Vanwege mijn gezondheid was het noodzakelijk om keuzes te maken voor de toekomst van ons glastuinbouwbedrijf. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf dat goed bij ons en het bestaande bedrijf zou passen. In Hartman hebben we dat gevonden. Hartman is een goed georganiseerde en zeer ervaren organisatie met locaties in Friesland en Drenthe. Vanwege grote vraag bij hun klanten naar biologische producten, zochten ze uitbreiding van de productie op korte termijn."
Willem Hartman, Ruud van Schie in het midden, rechts Hille Bergstra van A.C. Hartman.
Door de overname van de aandelen door A.C. Hartman ontstaat een bedrijf met een 18 hectare groot productie-apparaat. Daarmee is Hartman één van de grootste spelers op de biologische glastuinbouwmarkt met veel vaste klanten en uitgebreide verpakkingsmogelijkheden.
Hille Bergstra van A.C. Hartman: "Ruud van Schie BV en van Schie Vastgoed hebben een goede economische basis. Het bedrijf heeft ruim 19 jaar ervaring in de biologische landbouw als producent van met name biologische paprika's en tomaten. Ook is er een gezonde basis aan vast personeel dat verder wil in de biologische landbouw. Wij nemen dan ook de vaste medewerkers van het bedrijf over en deze blijven ook op het bedrijf in Ens werkzaam."
Ruud van Schie: "Aan al het goede komt een eind. Bij mij is de ziekte van Parkinson geconstateerd en daardoor zit er niet veel anders op dan het rustiger aan te gaan doen. Dat is noodzakelijk voor mijn gezondheid. We gaan er alles aan doen om de productielocatie in Ens op een geruisloze manier over te dragen, zodat de geplande teelten gewoon door kunnen gaan. De afzet blijft via telersvereniging Nautilus Organic verlopen. Natuurlijk doet het ook pijn, het voelt als ons vierde kindje dat we moeten loslaten. Samen hebben Annelies en ik met een vaste club medewerkers hard gewerkt en dit bedrijf van de grond af opgebouwd. Tegelijk is het ook geruststellend dat het goed komt en dat de biologische productiewijze en de werkgelegenheid van onze trouwe medewerkers gewoon door kan gaan. Het bedrijf is in goede handen bij Hartman."
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-08 "Ik vorm mijn bedrijf liever om tot bos dan tot traditioneel landbouwbedrijf"
- 2023-06-07 Agroberries verwerft aandelen in BerryWorld
- 2023-06-07 “Zweden en Marokko nieuwe afzetmarkten voor Xenia-peer”
- 2023-06-07 "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- 2023-06-07 "Wateroverlast treft biologische oogst in Italië"
- 2023-06-07 Grote verliezen in Letse fruitteelt vanwege voorjaarsvorst
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen