Heerlijkheid Mariënwaerdt heeft 'De Gouden Mispel' gekregen

Op 10 december jongstleden hebben Frans baron en Nathalie barones van Verschuer van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt uit handen van Jaap Dirkmaat, directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, de prestigieuze nationale natuurprijs, 'De Gouden Mispel', ontvangen.

In het jury rapport worden baron en barones van Verschuer als volgt geprezen: 'Voor de bijzondere wijze waarop zij landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, met een lange geschiedenis, in het heden, ten dienste stellen van duurzame landbouw, verfraaiing van het landschap, vergroting van de biodiversiteit, voor ieder te genieten en zorgvuldig de momenten kiezend voor gastvrijheid naar een groot publiek'.


Nathalie en Frans van Verschuer met de oorkonde en De Gouden Mispel.

Frans en Nathalie van Verschuer waren zeer verrast en ingenomen met deze prachtige bekroning van hun streven het landgoed ten dienste te stellen van natuur, duurzame landbouw, verfraaiing van het landschap, vergroting van de biodiversiteit en het landgoed open te stellen voor een ieder die daarvan wil genieten, zoals bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse Kerstfair. Eerder dit jaar won het landgoed ook de Rabobank Publieksprijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.De mispel is als symbool gekozen, omdat ze zich spontaan vestigt in oude houtwallen, heggen en andere landschapselementen. De mispel staat hiermee symbool voor een gezond (cultuur)landschap.

Voor meer informatie: www.marienwaerdt.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.