Lagere tarieven voor biologische certificering in 2016

Uit het Tarievenblad 2016 van Skal Biocontrole blijkt dat de tarieven voor biologische certificering zijn verlaagd. De jaarlijkse abonnementsbijdrage is verlaagd met €50 voor ieder bij Skal geregistreerd bedrijf. Daarnaast is er een speciaal tarief geïntroduceerd voor kleine bedrijven (omzet < €50.000 in 2015) die volledig biologisch produceren. De jaarlijkse abonnementsbijdrage is voor deze bedrijven €200 lager dan voor de rest van de biologisch gecertificeerde bedrijven en daarmee €250 lager dan in 2015. Doel van het lagere tarief is om de biologische sector toegankelijk te houden voor kleine 100% biologische bedrijven.

Skal Biocontrole streeft ernaar om op doelgerichte en efficiënte wijze toezicht te houden op de naleving van de biologische regelgeving in Nederland. De tariefverlaging is hier een gevolg van.

Het tarief voor het aanvragen van een nieuwe productspecificatie is met €10 verlaagd naar €40. Voor een gewijzigde of afgekeurde productspecificatie is het tarief met €30 verlaagd naar €20.

Nieuw: tarief mestintermediairs

Veehouders mogen hun biologische mest sinds september 2015 gezamenlijk op laten slaan bij een intermediair. De controlekosten op de deelname aan een dergelijk samenwerkingsverband zijn vastgesteld op €130 voor 2016. Dit tarief zal jaarlijks worden vastgesteld in het Skal-Tarievenblad en vanaf 2016 worden berekend aan de Skal-geregistreerden die deelnemen aan een samenwerkingsverband.

Achtergrondinformatie tarieven

Skal Biocontrole houdt toezicht op de biologische productie in Nederland. Skal financiert het toezicht uit de bijdragen van de geregistreerde bedrijven. De tarieven zijn gebaseerd op kostentoerekening van daadwerkelijk gemaakte kosten. Stichting Skal Biocontrole heeft geen winstoogmerk. De gepubliceerd Skal-tarieven 2016 zijn akkoord bevonden door het Algemeen Bestuur van Skal en door de opdrachtgever, het ministerie van Economische Zaken.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.