Good Food Book #2: Al 1,3 miljoen schoolmaaltijden voor Malawi

Het 'aller- aller- allergoedste' kookboek van Nederland; Good Food Book #2 is een groot succes. Sinds de lancering op Wereldvoedseldag, 16 oktober 2015, zijn al 32.000 exemplaren verkocht. Hierdoor kan Stichting FDBCK bijna 1,3 miljoen schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi schenken. Dit zijn maar liefst 300.000 maaltijden meer dan de gehele doelstelling voor 2015.

50 watertanden lekkere én makkelijke recepten

Wat kookt een topkok voor z’n gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Die 50 watertandend lekkere én makkelijke recepten zijn verzameld in één kookboek. Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Yvette van Boven, Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma & Sacha de Boer geven prijs wat ze thuis op tafel zetten voor vrienden en familie. Géén peperdure ingrediënten, géén ingewikkelde kokstrucs, géén urenlange bereidingstijden, maar maakbare recepten. Van het broodje bal van sterrenchef Erik van Loo, de BBQ-garnalen van Julius Jaspers tot de groentepizza van Niven Kunz. Maar ook de kippendijen van Guus Meeuwis, de tonijnsteaks met wasabi-ijs van Gerard Ekdom en de Thaise beef salade van Martijn Krabbé.


 

Zero Hunger

De netto opbrengst van de verkoop van het Good Food Book gaat naar de wereldwijde actie 'Zero hunger!' van het World Food Programme (WFP), onderdeel van de Verenigde Naties. Dit houdt simpelweg in dat voor ieder verkocht Good Food Book 40 kinderen in Malawi een voedzame schoolmaaltijd krijgen. Dit is voor veel ouders een reden om hun kinderen naar school te laten gaan in plaats van hen te laten werken. Bovendien helpen de voedzame maaltijden de kinderen zich te concentreren op school.

Twee vliegen in één klap dus. Eten én onderwijs. Dáárom is het Good Food Book het 'aller- aller- allergoedste' kookboek van Nederland!
 
Good Food Book #2 kost 14,99 euro en is te koop via www.GoodFoodBook.nl en bij de betere boekhandels zoals Bol.com, Bruna en Primera.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.